Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Hoe is het met Zwolle?

Wichert aan het Rot aan het woord

Zwolle – “Maar dan gebeurt er weer een hele tijd niets, en ik ben juist van het direct aanpakken.” Dat zei Wichert aan het Rot vanmiddag in Studio Stadkamer. En zo kent Zwolle – en in het bijzonder Westenholte – de zeer betrokken inwoner ook. Het was dan ook precies om deze reden dat we Wichert vroegen weer eens achter onze microfoon plaats te nemen. En natuurlijk vroegen we hem ook naar de Kei. Daar Twittert en Facebookt hij de laatste dagen namelijk uitgebreid over. Kortom: Wichert, hoe is het met Zwolle?

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes

‘Betrokken Zwollenaar’ zo heet Wichert aan het Rot als columnist in de Herbergkrant. En hij is vooral betrokken bij de ouderen in Westenholte en Zwolle. Maar de oud-kaasboer doet veel meer: Fanatiek meedoen aan het Walking Football bij WVF bijvoorbeeld of als er te weinig deelnemers zijn een heuse smartlap zingen op het Smartlapppenfestival.

Veel betrokkener als Wichert aan het Rot vind je ze niet in Zwolle. Helemaal als het gaat over ouderen. ©RTV Focus

Een tijd geleden werd hij door William Dogger gevraagd om zitting te nemen in de klankbordgroep Vitaal Ouder Worden. Daar komt ook de quote in de inleiding vandaan. “Dan maak je een afspraak met William, die laat een mail sturen door een medewerker en als je dan belt krijg je de secretaresse van die beleidsambtenaar aan de telefoon…” Niet zijn manier van werken dus. Als oud-ondernemer is hij veel meer van het zelf direct aanpakken van problemen. En als het kan liefst in samenwerking met anderen.

Als de vrijwilligers er niet waren, dan is er – net als op de meeste locaties – niets! Wichert aan het Rot, over de vrijwilligers bij Westenhage

 

Zo regelden ze met de Vrienden van de WEW een tijd geleden een rolstoelfiets voor de bewoners van Westenhage. Met die fiets kan je heerlijk rondrijden met voorop een partner of kennis die in een rolstoel zit. Dé oplossing om nog eens samen activiteiten te ondernemen met je gehandicapte partner, zonder steeds maar hetzelfde rondje te hoeven wandelen in de tuin van bijvoorbeeld Westenhage. Ondertussen is die fiets gestald bij woonzorgcentrum de Venus. “Bij Westenhage werd hij toch minder gebruikt dan we hadden verwacht. En bij de Venus was er juist een wachtrij.” licht Wichert toe. En dan heb je dus geen ellenlange vergaderingen nodig om tot een besluit te komen. De fiets verhuisde naar de Venus en de bewoners van Westenhage kunnen er op afroep nog steeds gebruik van maken.

De Kei van Zwolle

Wichert Aan Het Rot is de huidige 'eigenaar' van de Kei van Zwolle. Een eretitel voor een inwoner van Gemeente Zwolle die zich belangeloos inzet voor Zwolle. Hij gaat binnenkort de titel doorgeven aan een opvolger. Wij waren benieuwd of hij al een tipje van de sluier wilde oplichten.

Gepostet von Radio Focus am Freitag, 1. November 2019

 

De Kei van Zwolle

De betrokkenheid van Aan het Rot valt natuurlijk ook anderen op. En een jaar geleden werd hij dan ook uitgeroepen tot Kei van Zwolle. Een eretitel voor Zwollenaren die zich langdurig belangeloos inzetten voor Zwolle en/of de Zwolse wijken en hun inwoners. De Kei is een doorgeef-onderscheiding. De drager van de titel gaat zelf op zoek naar een opvolger. En deze week begon Wichert dan ook te twitteren en facebooken over de Kei. zien je hem binnenkort dus ergens verschijnen met een grote doos onder zijn armen, houdt hem dan in de gaten. Het kan zo maar zijn dat jij de volgende Kei van Zwolle bent. Moet je wel net zo betrokken zijn bij ‘zijn Zwolle’ als Wichert zelf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button