Nieuws uit ZwollePodcastsZorg & Welzijn

Hoe heb jij je afscheid na je overlijden geregeld?

Zwolse ondernemer ontwikkelt speciale website 'Ik regel mijn afscheid'

Zwolle – In de westelijke wereld – en dus ook in Nederland – lijkt het soms wel of overlijden een taboe is. Het liefst hebben we het er niet over en denken we er niet aan. Dat heeft als groot nadeel dat er ook niet nagedacht wordt over alle zaken die er bij en na een overlijden geregeld moeten worden. Wat zijn eigenlijk de wensen van de overledene? Vaak is het antwoord niet bekend, zelfs niet bij de naaste familieleden. Gilbert den Hertog uit Zwolle – werkzaam in de uitvaartbranche – zag dit ook vaak. Dat zette hem aan het nadenken over een website / app waarin je van te voren je wensen al vast kunt laten leggen. En van het één kwam het ander. Die website ‘Ik Regel Mijn Afscheid’ is er nu. En er komt nog meer aan. In Zwolle Actueel legde hij uit hoe de site werkt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button