BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Historie stad met animatie te zien in Peperbus

Zwolle – Honderd treden omhoog en je bent op de eerste verdieping van de Peperbus.  Een mooie plek om over Zwolle heen te kijken. Niet alleen nu maar zeker ook vroeger. Want de Peperbus is al eeuwen het middelpunt van de stad. Maar hoe zag het er vroeger uit?  De nieuwe 360 graden animatie ‘Zwolle van Boven’ op de 1e verdieping laat het de bezoekers vanaf nu zien.

Zwolle van Boven

De animatie ‘Zwolle van Boven’ laat zien hoe de stad er vroeger uitzag en vooral hoe Zwolle is gegroeid.  De bezoekers krijgen een beeld van de ‘hotspots’ door de jaren heen en licht bijzondere gebeurtenissen, verhalen en personen uit.

Stichting Allemaal Zwolle heeft in samenwerking met ontwerpstudio Studio Suolle de animatie ontwikkeld. Studenten van Cibap en Studio Opus hebben vervolgens het verhaal tot leven laten komen in een animatie. De gemeente Zwolle heeft financieel bijgedragen aan het project.

De bijzondere 360 graden expo is te bewonderen op de eerste verdieping van de Peperbus. Entree voor het beklimmen van de toren bedraagt 3 euro.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button