Nieuws uit ZwolleRadioVoorpagina

HipHopdansers Diff naar WK

Dansers en teams nog op zoek naar sponsoren

Zwolle – En dan wordt je bezoek aan de Diezerpromenade plots opgevrolijkt met een spetterend optreden van een aantal jonge hiphopdansers. Leuk denk je, jonge meiden die dansen op straat. Maar als je er eenmaal mee aan de praat raakt dan blijkt al snel dat het hier niet gaat om zo maar een stel meiden maar om heuse WK-deelneemsters. In augustus vertonen ze in Blackpool England hun kunsten en vorig jaar werden ze op het WK al eens tweede. Reden genoeg om ze uit te nodigen voor een optreden in Studio Stadkamer.

Als je op de site van Diff Dance Centre gaat kijken wordt je al snel meegezogen in de enorme wereld van dansen en dansers. Een speciale pagina is er gereserveerd voor de wedstrijdteams, waar ook de Hiphoppers zich thuis voelen. Ze noemen zich de Vendetta Family en die familie bestaat uit maar liefst tien wedstrijdteams. Van de allerjongsten tot volwassenen die zich onder professionele begeleiding op het wedstrijddansen in de stijlen Urban en HipHop storten.

Keli, Donna en Susan kwamen naar Studio Stadkamer om te vertellen over hun WK-aspiraties. videostill: ©RTV Focus

Luister hier naar het interview dat Keli, Donna en Susan gaven in Studio Stadkamer, het vrijdagmiddag-magazine op Radio Focus.

Keli Schut, Donna Bisschop en Susan van der Meiden maken deel uit van het V for Vengeance-team en dansen in de 18+ Intermediate-klasse. Dat doen ze dus zo goed dat ze in augustus mee mogen doen op het WK in Blackpool. En ze maken daar ook een behoorlijke kans op ereplaatsen, vorig jaar werden ze namelijk nog 2de. En dit jaar willen ze meer natuurlijk.

V for Vengeance bestaat normaal uit zo’n 10 dansers maar traden in Studio Stadkamer op met zijn drieën videostill: ©RTV Focus

Sponsoren

In tegenstelling tot bijvoorbeeld tegenwoordig de voetbalvrouwen, kunnen deze dansers niet leven van hun sport. Sterker nog, ze moeten een groot gedeelte van de kosten van deelname aan het WK zelf bij elkaar zien te vinden. Vandaar ook dat ze regelmatig op straat zijn te vinden. Maar particulieren én bedrijven kunnen de teams – Diff zendt ongeveer 8 teams uit naar het WK – ook sponseren. Dat kan via onderstaand formulier en via de site van Diff Dance Centre.

videostill: ©RTV Focus

Sponsorbrief en formulier WK 2019

Gerelateerde artikelen

Back to top button