Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Highlights Festival de Nederlandse Dansdagen in Zwolle met Up Stage Right

Zwolle – Op zaterdag 18 februari strijkt Up Stage Right van de Nederlandse Dansdagen neer in Schouwburg Odeon in Zwolle. Het toerende minifestival presenteert de highlights van Festival de Nederlandse Dansdagen 2016 en is tot en met 1 april te zien in verschillende Nederlandse theaters.

Sinds 1998 vindt jaarlijks Festival de Nederlandse Dansdagen plaats in Maastricht, waar zowel opvallend en spraakmakend werk van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen worden gepresenteerd: van urban dance en avant-garde tot klassieke en moderne dans. Na een succesvolle festivaleditie in oktober 2016, trekt de Nederlandse Dansdagen nu het land in met Up Stage Right.

Tijdens Up Stage Right wordt een gevarieerd programma aan Nederlandse dans gepresenteerd. Op ongebruikelijke en bijzondere plekken in Schouwburg Odeon zijn dansvoorstellingen, -exposities en -films te bewonderen. In Distinguished Dreams #3, een samenwerking met het Rotterdamse Motel Mozaïque Festival en het Maastrichtse poppodium de Muziekgieterij, delen aanstormende singer-songwriters Marike Jager, Dichter en Chai Blaq het podium met de nieuwe generatie Nederlandse choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús de Vega. Samen presenteren zij zes intieme dans-popsongs. Ook de nieuwste voorstelling van Loïc Perela, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016, is onderdeel van Up Stage Right. In HASHTAG speelt Perela met de fysieke ervaring van zijn toeschouwers en verweeft hij virtuele beelden en dagelijkse realiteit. Dans door andermans ogen omvat de meest spraakmakende foto’s van de geroemde ballet- en dansfotograaf Hans Gerritsen. Deze expositie met foto’s van Nederlandse dansvoorstellingen is enkel tijdens Up Stage Right te zien.

Tournee Up Stage Right
Stadsschouwburg Groningen / 17 februari 2017 / Groningen
Schouwburg Odeon / 18 februari 2017 / Zwolle
Rabotheater / 22 februari 2017 / Hengelo
De NWE Vorst / 7 maart 2017 / Tilburg
Verkadefabriek / 30 maart 2017 / ‘s-Hertogenbosch
ECI Cultuurfabriek / 1 april 2017 / Roermond

Meer informatie is te vinden op www.nederlandsedansdagen.nl, kaarten voor Up Stage Right zijn verkrijgbaar via de betreffende theaters.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button