Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Hier komen 27 nieuwe sociale huurappartementen; Schubertstraat Zwolle

Zwolle – Aan de Schubertstraat in Zwolle komt een appartementencomplex met 27 sociale huurappartementen. Deze week werd de opdracht voor de bouw door woningcorporatie SWZ verleend aan de Zwolse aannemer Trebbe Bouw.

Over de appartementen

Het appartementencomplex is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen van circa 70 m2 worden gebouwd op de plek van de voormalige basisschool aan de Schubertstraat 39.

We bouwen de appartementen energiezuinig en kiezen voor circulariteit. We kijken uit naar onze samenwerking met SWZ en het realiseren van prachtige appartementen voor toekomstige huurders Antje de Groot – Schuttert, directeur bij Trebbe

Circulaire oplossingen

Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die voorheen op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gerealiseerd met circulaire producten. De bergingsdeuren krijgen allemaal een circulair slot en een circulair binnenkozijn dat is vervaardigd uit gebruikt (balk)hout. Ook aan de energiezuinigheid van het gebouw en de appartementen is gedacht, waarbij wooncomfort voor de bewoners een belangrijk uitgangspunt was. De installatie bestaat uit een ventilatiewarmtepomp en pv-panelen en is gemakkelijk te bedienen.

De bouw

Naar verwachting start de bouw voor januari 2021 en wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd. In het voorjaar van 2021 worden de woningen via de www.dewoningzoeker.nl aangeboden.

Met de bouw van deze appartementen krijgt Zwolle er weer meer betaalbare huurwoningen bij. Duurzame, toekomstbestendige bouw is voor SWZ belangrijk. Trebbe had hiervoor het beste ontwerp. Monique Boeijen, directeur-bestuurder SWZ

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button