Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Hib Anninga houder Erepenning Zwolle

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte zondagmiddag 26 juni 2016 omstreeks 15.15 uur de erepenning van de gemeente Zwolle uit aan Hib Anninga. Dit gebeurde bij de opening van de nieuwe beeldententoonstellingen in De Anningahof. Anninga ontvangt de penning als blijk van waardering voor zijn grote verdiensten voor de stad met de ontwikkeling van dit beeldenpark.

Anningahof

Met grote bezieling en op eigen kracht maakte Hib van Landgoed de Anningahof in vijftien jaar tijd een bijzonder hedendaags beeldenpark. Een park dat in Zwolle, de regio en ons land letterlijk beeldbepalend is. Met liefde, lef en een knipoog weet hij voor ieder beeldhouwwerk een plek te vinden waar de wisselwerking tussen cultuur en natuur optimaal is. Hiermee blijft hij een breed publiek verrassen en inspireren.

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Hib Anninga telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu 30 personen en/of organisaties. De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan de houder van de erepenning en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. De deze week overleden Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button