Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Het wemelt van de wegafsluitingen in Zwolle deze herfstvakantie

Zwolle – Het valt niet mee om Zwolle door te komen met de auto deze dagen. De gemeente, provincie en Rijkswaterstaat lijken de herfstvakantie te hebben aangegrepen om eens flink werk aan de weg uit te voeren.

Het gaat om maar liefst 24 afgesloten wegen binnen de gemeentegrens. Veelal kleinere wijkgerichte straten maar zeker ook belangrijke verkeersaders in en rondom de stad. Zoals de IJsselallee, de Spoolderbergweg en daarmee de oude IJsselbrug naar Hattem, de Westerlaan, de Wipstrikkerallee en de Westenholterallee. Het is één wirwar van afgesloten wegen, wegversmallingen en omleidingsborden.

Om het plaatje compleet te maken voor de Zwollenaar werkt Rijkswaterstaat op dit moment ook aan de A28 tussen Zwolle en Meppel, gaat de provincie komend weekend aan de slag met de N35  en gaat dit weekend ook de Molenbrug over de IJssel bij Kampen dicht.

We hebben de wegafsluitingen voor je op een rij gezet.

Wipstrikkerallee afgesloten – Foto © RTV Focus Zwolle

Wipstrikkerallee

In de periode van 3 oktober tot 4 november worden twee kruispunten op de Wipstrikkerallee heringericht. De weg is in beide richtingen afgesloten.

IJsselallee kruising Spoolderbergweg en Veerallee afgelosten – Foto © RTV Focus Zwolle
Spoolderbergweg kant Zwolle afgesloten – Foto © RTV Focus Zwolle
Spoolderbergweg kant Hattem afgesloten – Foto © RTV Focus Zwolle

IJsselallee en spoolderbergweg

In de periode van 17 tot en met 22 oktober worden de verkeerslichten vervangen op de kruisingen van de IJsselallee met de Spoolderbergweg en de Nieuwe Veerallee. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om vanaf de IJsselallee af te slaan naar de Spoolderbergweg en Nieuwe Veerallee, en om via deze wegen de IJsselallee op te rijden. Afslaan naar Hattem of het centrum is dan ook niet mogelijk op dat punt.

Westerlaan afgesloten tot media mei 2022 – Foto © RTV Focus

Westerlaan

Van september 2022 tot medio mei 2023 wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Westerlaan. Deze belangrijke toegangsweg naar het station wordt heringericht tot een prettige, gastvrije en klimaat-robuuste groene verbinding.

Westenholterallee – Foto © RTV Focus Zwolle

Westenholterallee

Van 19 tot en met 21 oktober krijgt de Westenholterallee nieuw asfalt in de rijrichting naar Hasselt en Kampen. Deze rijrichting is voor gemotoriseerd verkeer afgesloten op het weggedeelte tussen de Turnhoutsweg en Boeierweg.

N35 dicht tussen Zwolle en Haarle

In de avonden en nachten van 19,20 en 21 oktober werkt Rijkswaterstaat aan het onderhoud van de N35. Tussen Zwolle en Haarle is gedurende 3 avonden en nachten een deel van de N35 in beide richtingen afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

A28 Zwolle Meppel

Rijkswaterstaat start op 7 oktober met onderhoud aan de A28 tussen Zwolle en Meppel in beide richtingen. De A28 wordt voorzien van nieuw asfalt. Het dertien kilometer lange traject wordt in beide richtingen in verschillende fases aangepakt, waarbij vooral tijdens de spitsen verkeershinder wordt verwacht: in beide richtingen zijn twee rijstroken beschikbaar in plaats van drie.

Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde en verschoven rijstroken, met een extra reistijd van circa 20 minuten tijdens de spitsen en een snelheidsbeperking van 90 km per uur.

N764 weekendafsluiting Molenbrug Kampen

Rijkswaterstaat voert van zaterdag 22 oktober 04.30 uur tot zondag 23 oktober 22.00 uur inspecties en onderhoud uit aan de Molenbrug in Kampen. Tijdens de werkzaamheden is de weg over de brug (N764/Mr. J.L.M. Niersallee) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-alleeFietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug.

Gerelateerde artikelen

Back to top button