Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

HET Symfonieorkest in intens, groots en romantisch concert

Muziek van drie meesters van het grote gebaar tijdens spetterend slot van de concertseries
HET Symfonieorkest in intens, groots en romantisch concert

HET Symfonieorkest sluit op 21 mei de concertseries af met een spetterende avond. Dirigent Antony Hermus begeleidt HET Symfonieorkest met aan hun zijde de Duitse solohoornist Stefan Dohr. Samen spelen zij de werken van Wagner, Strauss en Bruckner, meesters van het grote gebaar en orkestspektakel. De concertbezoeker kan een concertavond verwachten met intens, groots en romantische muziek. Het concert Strauss-Bruckner vindt plaats op 21 mei om 20.15 uur in theater De Spiegel in Zwolle. Prijs per concertkaart is € 12,50.

Stefan Dohr is een solist van wereldklasse en volgens het muziekblad New York Chronicle ”koning van zijn instrument”. En nu staat hij zij aan zij met HET Symfonieorkest in een spectaculair programma. Onder andere te horen deze avond zijn de legendarische eerste maten van Richard Strauss’ Eerste Hoornconcert en de muziek van Wagner-bewonderaar Anton Bruckner en Richard Wagner zelf. ”Dit concert is een sublieme afsluiting van de vrijdagserie van HET Symfonieorkest”, aldus Harm Mannak algemeen directeur van HET Symfonieorkest. ”Met dirigent Antony Hermus en solohoornist Stefan Dohr trakteren wij de liefhebbers op een spetterend slot.”

Programma

HET Symfonieorkest speelt deze avond de ouverture ‘Tannhäuser’ van Richard Wagner, ‘Hoornconcert nr. 1’ van Richard Strauss en Symfonie nr. 3 van Anton Bruckner. Voorafgaand aan het concert is er een Concert Entree, een toelichting op wat men kan verwachten tijdens dit concert. Deze is gratis te bezoeken en kan worden gereserveerd bij het theater. Na het concert is tevens een nazit en de mogelijkheid om met de musici van het orkest in gesprek te gaan en te genieten van muziek van een van de ensembles van HET Symfonieorkest. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kan men terecht op hetsymfonieorkest.nl/muziek.

Antony Hermus

Antony Hermus begint als 6-jarige met het spelen van piano. Hij heeft inmiddels een indrukwekkende carrière opgebouwd en sinds 2009 is Antony Hermus muzikaal directeur en chef-dirigent van het Dessau Opera. Antony Hermus is vaste gast-dirigent bij HET Symfonieorkest en staat bekend om zijn kundigheid en enthousiasme.

Stefan Dohr

Na gestudeerd te hebben in Essen en Cologne begint Stefan Dohr als 19 jarige zijn professionele carrière als eerste hoornist bij de Opera van Frankfurt. Als solist werkt hij met vele bekende dirigenten, speelt hij met enige regelmaat op internationale festivals voor kamermuziek en geeft hij masterclasses over de hele wereld. Inmiddels is Stefan Dohr sinds 1993 eerste hoornist bij het Berlin Philharmonic.

HET Symfonieorkest

Onder aanvoering van chef-dirigent Jan Willem de Vriend heeft HET Symfonieorkest zich ontwikkeld tot een nationaal orkest met een internationaal profiel. Internationale samenwerkingspartners zoals de BBC Philharmonic en de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar en optredens in Amerika, Spanje, Frankrijk, Engeland en recentelijk in China en Zwitserland bevestigen de internationale vraag naar en reputatie van het orkest. Met een volwaardig symfonisch aanbod, educatieve projecten en vernieuwende samenwerkingen wil HET Symfonieorkest een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button