Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Het Rode Kruis helpt op Lesbos

Zwolle – Cliënten van Dagcentrum De Golfslag van zorgorganisatie Frion hebben hard gewerkt. Ze maakten en verkochten 130 verrassingspakketjes, waarbij de totale opbrengst ten goede komt aan de actie ‘Het Rode Kruis helpt op Lesbos’. In de pakketjes zitten zelfgemaakte kaarsen, kaarten en nog veel meer. Elk pakketje kost 5 euro. Op vrijdag 20 november overhandigen de deelnemers van de dagbesteding een cheque aan de Zwolse afdeling van het Rode Kruis.

Het idee voor deze actie is ontstaan nadat de cliënten de beelden van de brand in het vluchtelingenkamp op Lesbos zagen. Heleen Langkamp van Frion: “Wij zeiden tegen onze cliënten: ‘Deze mensen hadden al niets en nu helemaal niet meer’. Eén van onze cliënten antwoordde: niets doen is geen optie.”

Er is gekeken naar waar de cliënten goed in zijn en men kwam uit op het creatief bezig zijn: zelf kaarsen en kaarten maken, en inpakwerk.

Uitreiking cheque

Op vrijdag 20 november wordt de cheque uitgereikt aan Ruud Vergroesen en Nelly Benning van het Rode Kruis, afdeling Zwolle. Met de opbrengst kan het Rode Kruis de vluchtelingen op Lesbos helpen, door bijvoorbeeld kleding, slaapzakken of voedsel voor ze te kopen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button