112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het met 110 km/u inhalen van onopvallende politieauto komt Zwollenaar duur te staan

Zwolle – Een auto, op een veel te smalle weg, inhalen en daarna uit ergernis ook nog eens claxonneren! Het akkefietje gebeurde in Dalfsen en het kwam een Zwollenaar duurt te staan. De ingehaalde auto bleek namelijk een onopvallende politiewagen.

Onoverzichtelijke bocht met vrachtwagen

De Zwollenaar reed tijdens het incident op de Tolhuisweg tussen Vilsteren en Dalfsen. Een weg die door de bomen aan de zijkant toch al heel smal is en vraagt om het matigen van de snelheid. Maar dat was de haastige Zwollenaar niet van plan.  Met een snelheid op de teller van 110 km per uur zette hij de inhaalpoging in terwijl hij een onoverzichtelijke bocht naderde waar juist een vrachtwagen uit tevoorschijn kwam. Toch lukte het de Zwollenaar om om de auto heen te komen. Maar dat alleen maar dankzij alert reageren van de andere weggebruikers, die een aanrijding wisten te voorkomen.

Omdat de automobilist bij de gesloten overwegbomen moest stoppen, kon hij aangesproken worden (stopteken werd namelijk niet op gereageerd). Toen bleek de man ook nog wiet in de auto te hebben. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was THC, de werkzame stof in wiet.

Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd proces verbaal opgemaakt en bloedproef gedaan. Ook werd een melding aan het CBR gedaan.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button