Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Het loopt storm bij de bespaarbus met gratis energiebesparende producten

deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ trekken de wijk in met energieadvies

Zwolle – Het liep storm vrijdagmiddag bij de bespaarbus in Holtenbroek. Huurders van de corporaties DeltaWonen, SWZ een Openbaar Belang konden daar gratis energiebesparende middelen ophalen en energieadvies krijgen. In totaal hebben al meer dan 1.000 mensen zich aangemeld voor een gratis pakket. In Holtenbroek kwamen zo’n 250 mensen in 3,5 uur tijd langs bij de bus.

“Maandag is de site, de lucht ingegaan, inmiddels zijn er meer dan 1000 aanmeldingen.” vertelt Coos Timmermans, projectleider Bespaarbus voor de gezamenlijke woningbouwcoöperaties. “Een groot succes want de aantallen lopen nog door.” Even in de rij staan is dan ook geen probleem voor de bezoekers van de bus. “De mensen zijn heel positief en blij met deze actie.”, aldus Timmermans.

Met de groene Bespaarbus van Verbeter& Bespaar trekken de gezamenlijke woningcorporaties de wijk in met kleine energie bespaarmogelijkheden. Huurders van deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ zijn van harte welkom voor een bezoek aan de Bespaarbus.

Bij de bus kunnen huurders advies krijgen over energiebesparing, maar krijgen zij ook praktische bespaarmiddelen mee. Denk aan radiatorfolie, een waterbespaarder en een stekkerdoos met aan – en uitknop. Zolang de voorraad strekt zijn er ook nog energieboxen weg te geven met o.a. ledlampen en een douchetimer. Er zijn ook vaklui aanwezig om tochtstrippen aan te brengen bij mensen thuis. Natuurlijk is er ook een hapje en een drankje voor de bezoekers.

Aanmelden via www.bespaarbus.nl is fijn i.v.m. het bestellen van materialen, maar hoeft niet. Huurders zonder mailadres kunnen contact opnemen met hun woningcorporatie. Zij krijgen de informatie dan per post.

Bespaarbus website

Bespaarbus dagen

  • Holtenbroek: grasveld voor het winkel­centrum hoek Bachlaan / Mozartlaan op vrijdag 28 oktober van 16.30 tot 19.30 uur.
  • Dieze: Van Slingelandtplein bij Siem op zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.
  • Stadshagen: grasveld naast het Cultuurhuis op vrijdag 11 november van 16.30 tot 19.30 uur.
  • Aa-landen: winkel­centrum parkeer­plaats bij de Lidl op zaterdag 12 november van 13.00 tot 16.30 uur.
  • Zwolle-Zuid: winkel­centrum parkeer­plaats bij China Palace op vrijdag 18 november 16.30 tot 19.30 uur
  • \

Gerelateerde artikelen

Back to top button