CoronavirusNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Het kan weer: het zwembad, de sportschool, binnen sporten en buitensporten voor 27+

Mits dalende lijn in nieuwe ic- en ziekenhuisopnamen

Zwolle / Den Haag – Naar het zwembad, de sportschool, volleyballen, handballen of voetbal, het ligt allemaal weer binnen bereik. Want dinsdagavond werd bekend dat het kabinet de tweede stap in het openingsplan wil nemen. Dit betekent dat vanaf 19 mei sporten binnen en buitensporten in groepen weer mogelijk worden onder voorwaarden. Of het definitief doorgaat hangt af van het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnamen. Deze moeten dalen.

Binnen sporten

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Buiten sporten in groepen

Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Voorwaarde

Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt. De tweede stap wordt dan uitgesteld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button