Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWinter Zwolle

Het Huis van de Kerstman aan de Diezerstraat is sinds vandaag geopend

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Met nog iets meer dan een week te gaan tot de kerstdagen, kan de kerstman nu ook echt in Zwolle verblijven. Zaterdagmiddag ontvingen de twee hulp-elfjes van de kerstman uit handen van CityCentrum-voorzitter Gerard van Dooremolen de sleutel van het huis.

Foto’s © Michel Brinkhuis

Het Huis van de Kerstman kun je vinden aan in de leeszaal van de oude bibliotheek aan de Diezerstraat in de binnenstad. Tot 24 december kun je hier dagelijks binnenkomen voor een lekker kopje koffie en een kerstkransje. Natuurlijk is er ook veel te zien. Er zijn vier kamers ingericht waar de Kerstman in kan leven: de pakjeskamer, de woonkamer, de slaapkamer en natuurlijk de postkamer. Het ontwerp van de inrichting is het resultaat van de afstudeeropdracht van Cibap-studente Babet Lubbersen. “De vier kamers zijn heel abstract vormgegeven. De witte lamellen representeren bijvoorbeeld de sneeuw en ijspegels.”, zo vertelt ze.

De aanwezige hulp-elfjes vertellen alle bezoekers enthousiast het verhaal van de Kleine Kerstman. Ook is er een wensboom waar je je wensen in kunt hangen.

Huis van de Kerstman

Gerelateerde artikelen

Back to top button