Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het Fraterhuis start 35-jarig bestaan met volle zalen

Met uitverkochte zalen en met een landelijke voorpremière is vanavond door directeur Henriëtte Boerhof het startschot gelost van het jubileumjaar voor het Fraterhuis. Vandaag bestaat het Filmtheater Fraterhuis precies 35 jaar. De voorpremière van de komedie ‘St. Vincent’ werd op verrassende wijze aangekleed.

Vrolijke Vrijdagavond

Voor een stampvolle zaal heeft directeur Henriette Boerhof vol trots het startschot gegeven voor een seizoen vol met festiviteiten rondom het 35-jarig bestaan. De historische Manegezaal zat tot de nok toe vol met filmliefhebbers en Vrienden van het Zwolse Fraterhuis. Tot grote verrassing van Henriette Boerhof was één van de initiatiefnemers van 35 jaar geleden, Wolter Strijker, ook aanwezig en kon ze de zaal tot een staande ovatie ontlokken.

Jubileumjaar vol feestelijke acties

In 1979 begon een groep filmenthousiastelingen een Zwolse Filmliga. 35 jaar later is het Fraterhuis een modern filmtheater met twee (4K) zalen en uitgegroeid tot dé plek voor filmcultuur in Zwolle. Dit jubileum viert het Fraterhuis in het nieuwe seizoen met verschillende feestelijke acties, activiteiten voor vrienden, bezoekers en medewerkers.

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button