Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het fietsrondje Zwolle is het fietsrondje van de maand maart

Zwolle – Het Verkeersbureau heeft Zwolle uitgeroepen tot fietsrondje van de maand maart. Een fietsrondje in en rond de oude Hanzestad van 47 kilometer. Zwolle kent prima fietspaden. De stad is niet voor niets in 2014 uitverkoren tot de beste fietsstad van Nederland. Vanaf het station gaat de route eerst langs de oude binnenstad. Vanaf de Singel zijn er uitnodigende inkijkjes. Vervolgens maakt de route een rondje door het groen om de stad.

Pas wel op voor laag overvliegende golfballen. Er is niet alleen groen te zien maar ook water: Het Zwarte Water, de Vecht en natuurlijk de IJssel. De IJsseldijk biedt prachtige uitzichten op het Anton Pieck-stadje Hattem aan de overkant en de spoorbrug Hanzeboog uit 2011. Dan maakt de route een ererondje onder de oude Brug over de IJssel. Wie heeft de prachtige naam Vreugderijkerwaard bedacht? Geniet als het weer mag na de fietstocht in de dikke kussens van een riante terrasstoel op de Melkmarkt.

Meer informatie

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button