Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het Engelse Werk krijgt opknapbeurt

De romantische Engelse landschapstijl wordt hersteld

Hoogtepunten van het verhaal
  • Er komen doorkijkjes vanuit het park naar de IJssel
  • Er komt een hele grote lange familiebank in het park
  • Picknickbanken op sport- en recreatiegazons
  • Kleurrijke beplanting zoals de sering en de weigelia
  • Meer gebruikswaarde cre√ęren

Zwolle – De gemeente Zwolle voert tot en met de winter 2024/2025 onderhoud en aanpassingen uit aan het Engelse Werk. Dankzij rijkssubsidie wordt onder meer de oorspronkelijke romantische Engelse landschapsstijl waar nodig hersteld en worden zichtlijnen naar de IJssel aangebracht.

Het Engelse Werk is een rijksmonument en geliefd park in Zwolle. De afgelopen jaren ontvangt het Engelse Werk steeds meer bezoekers ook van buiten de stad die speciaal voor het bezoek aan het park naar Zwolle afreizen. Mensen komen hier graag voor een wandeling, om te sporten of in de mooie natuur tot rust te komen.

Intensief gebruik

Door het intensieve gebruik van de vele bezoekers is een aantal plekken in het park versleten. Met onderhoud en aanpassingen wil de gemeente dat bezoekers straks nog beter beleven hoe prachtig het Engelse Werk is.

Prettig verblijf

Op plekken met uitzicht komen extra familie- en picknickbanken, waar bezoekers prettig en langer kunnen verblijven. Er wordt een nieuwe ligweide aangelegd om te liggen of sporten. Op verschillende plekken in het park worden nieuwe bomen aangeplant en er wordt een nieuwe bloemenweide toegevoegd.

Meer kleur

Om het romantische Engelse landschap te herstellen worden nieuwe planten toegevoegd, een deel met meer voorjaar-, zomer- en herfstbloei. Het park krijgt hierdoor in dat deel van het park meer kleur en de bestaande hoge biodiversiteit wordt hiermee nog meer versterkt.

Uitvoering

ROVA voert de meeste aanpassingen uit. De afgelopen winter is al gestart met het planten van nieuwe bomen. De laatste werkzaamheden vinden in de winter van 2024/2025 plaats.

Gerelateerde artikelen

Back to top button