Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Het Diabetes Fonds zoekt collectanten

Zwolle – Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte in Zwolle tot een succes te maken. 1 op de 16 Nederlanders heeft diabetes. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor al deze mensen te financieren. Met twee uurtjes collecteren kom je al heel ver en meer mag natuurlijk ook!

De collecte vindt plaats van 30 oktober tot en met 4 november. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig! Want in Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes.

Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.
Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uur te collecteren, kan samen een groot bedrag worden opgehaald. Aanmelden kan via www.diabetesfonds.nl/collecte. Meer informatie: collecte@diabetesfonds.nl of 033 – 462 2055.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button