Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Het CCC start International Business College voor ondernemers in spe

Zwolle – Vanmiddag vond de kick off plaats van het International Business College bij het CCC. Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen leerlingen van deze Zwolse voortgezet onderwijs school proeven aan het ondernemerschap. De school gaat voor Havo leerlingen een International Business College aanbieden. Gedurende anderhalf jaar volgen de ondernemers in spe havo-vakken maar leren ze ook ondernemersvaardigheden.

Marketingplan

Zo wordt er gewerkt aan een marketingplan, moet de boekhouding worden gedaan en leren ze presenteren. ‘Je gaat in de praktijk aan de slag en wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De kans is groot dat je dat terugziet op je cijferlijst’, vertelt Sandra Wittendorp, docente Economie en projectleidster.’

25156491464_5112492f15_z
20-80learning: 4 dagen Havo vakken, 1 dag ondernemersvaardigheden

20-80learning

Er wordt gewerkt volgens het 20-80learning principe. Dus 4 dagen in de week Havo vakken en de resterende dag ondernemersvaardigheden. ‘Op die ene dag start je je eigen bedrijf. Zo kun je dat wat je leert direct toepassen.’, aldus Wittendorp.

Bijkomend voordeel van de International Business School is dat de leerlingen kennis maken met het bedrijfsleven en hbo-studies. Hierdoor kan gerichter gekozen worden voor een vervolgopleiding die bij de student past.

Wethouder Jan Brink van onderwijs bij de Kick Off van het International Business College
Wethouder Jan Brink van onderwijs bij de Kick Off van het International Business College

Solliciteren

Leerlingen worden niet zomaar toegelaten tot het college. Naast dat er gekozen is voor de richting Economie en Maatschappij moet er worden gesolliciteerd. Een goede motivatie en dito cijferlijst zijn doorslaggevend. Maar dan wordt je na het eindexamen wel beloond met een diploma Financieel Ondernemer.

 

25786937285_7560e5cd69_z
Hans van Steeg netwerkstrateeg

Gerelateerde artikelen

Back to top button