KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Hervormd weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 34.000 euro

Zwolle – Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt in vijf momenten per jaar subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Tijdens de tweede beslissingsronde van dit jaar werd 34 duizend euro toegezegd aan dertien verschillende projecten.

Stichting Het Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financiële steun in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften van de stichting zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

In de tweede (online) vergadering dit jaar besprak het bestuur aanvragen voor jeugdprojecten. Het meest opvallende project deze keer betreft de Jongerenroute van Travers Welzijn. Het bestuur is onder de indruk van de wijze waarop dit project met behulp van veel vrijwilligers jongeren helpt bij de sociale en maatschappelijke participatie.

Heeft u een duurzaam en eigentijds project, maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 21 juni 17.00 uur a.s. een aanvraag indienen voor de derde beslisronde van 2021.

Twaalf projecten

Er zijn nog twaalf andere projecten die financiële ondersteuning ontvangen. Een particuliere aanvrager ontvangt een bijdrage voor de aanleg van een kruiptunnel op het speelveld aan de Corellistraat. Cibap wordt gesteund bij het jaarlijkse overkoepelende Art & Design Event PROTO. Op het gebied van sport mag de Zwolse Lawn Tennis Bond rekenen op een bijdrage voor de bouw van een oefenmuurtje voor de jeugd, Volleybal Vereniging Wijthmen voor de aanleg van een beachvolleybalveld, Handbal Vereniging Zwolle voor de Handbaldagen 2021 en Indoor Skatepark Zwolle voor geluidswering op de skatebaan. Noa, Ratna & Romy zijn drie sportacrobaten die dit jaar meedoen aan het WK sportacrobatiek in Genève en ontvangen ook een bijdrage. Grandesco Presents organiseert in juli 2021 het Showdeknetter Festival en Blauwvinger Producties organiseert begin september het Stadsfestival. Beide kunnen steun verwachten voor het kinderprogramma. EmpateenZ ontvangt een bijdrage voor bijeenkomsten voor hooggevoelige en strong-willed jongeren. De Hopman Kippersgroep krijgt financiële steun voor het jubileumkamp. Weekje Weg ontvangt een bijdrage voor vakanties voor kinderen uit financieel kansarme gezinnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button