EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Heropening parkeergarage Q-Park-Centrum Zwolle half jaar na brand

Zwolle – De Q-Park parkeergarage Het Eiland in het centrum van Zwolle gaat deze week weer open. Dit  na een lange periode van herstelwerkzaamheden als gevolg van een brand op Tweede Kerstdag vorig jaar.

Brand Tweede Kerstdag

Op 26 december 2023 brak er een brand uit in de parkeergarage aan de Pletterstraat. Rond etenstijd kwam er rook uit de roosters van de garage. Kort daarop viel ook de stroom uit. De brandweer werd onmiddellijk gewaarschuwd en eenmaal ter plaatse ontdekten de brandweerlieden een brand in het noodstroomaggregaat van de parkeergarage. De kelder vulde zich snel met rook, maar de brandweer kon de vlammen in de ruimte van het aggregaat snel doven. Veel mensen moesten uren wachten voordat ze hun auto’s weer konden gebruiken. De brandweer heeft deze zelf allemaal de garage uitgereden.

Bekabeling

Q-Park heeft lange tijd nodig gehad om de parkeergarage weer operationeel te krijgen. Volgens Babette Vanom, woordvoerder van Q-Park Nederland, was de garage technisch gezien al operationeel sinds vrijdag 5 juli. “We hebben een half jaar nodig gehad om de schade te herstellen. De hoofdverdeling en alle afgaande bekabeling moesten vernieuwd worden. Vervolgens hebben we alle installaties getest. Op dit moment zijn er nog problemen met de speedgates die gecheckt worden. We verwachten deze week open te gaan voor publiek.”

Met de heropening van de parkeergarage zijn er weer 323 extra parkeerplaatsen beschikbaar, direct gelegen naast de bekendste winkelstraat van Zwolle de Diezerstraat en het winkelgebied Het Eiland. De parkeertarieven zijn op dit moment € 1,00 per 18 minuten op weekdagen en zondag, € 1,00 per 15 minuten op zaterdag, met een maximaal dagtarief van € 16,50. Betalen kan niet meer met contant geld.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren