Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Hernieuwde stationshal van station Zwolle geopend!

Zwolle – Woensdagochtend is de hernieuwde wachtruimte in het stationsgebouw van station Zwolle geopend! De burgemeester, de stationsmanager, de NS regiodirecteur Noord Oost en de directeur Stations ProRail, ze waren er allemaal bij aanwezig!

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Nadat Sonja Paauw, de woordvoerder van NS Noord Oost burgemeester Peter Snijder, NS regiodirecteur Maarten Haverkamp en directeur Stations ProRail Astrid Bunt geïnterviewd had over de betekenis van het station en over de samenwerking tussen de betrokken partners, sneden ze gezamenlijk een enorme taart aan. De burgemeester onthulde een wisselgedicht van Hedwig Selles. Dat gedicht gaat over de wachtende reiziger.

Belangrijk is een goed station, waar reizigers makkelijk door kunnen naar de stad of naar hun volgende bestemming. Burgemeester Snijders vertelt dat het een onderdeel is, van een groter project rondom het station. “Het is mooi om te zien dat er weer iets af is!” Maarten Haverkamp vertelt dat ieder station goed gefaciliteerd moet zijn voor de reizigers. Hij noemt hiervoor 4 w’s: het watertappunt, een wc unit in de spoortunnel, warme koffie en comfortabel wachten.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button