Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Hermen Dam komt naar Berkum

Zwolle – Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Hermen Dam deel uitmaken van de hoofdselectie van VV Berkum. De linksbenige verdediger komt over van tweed divisionist HHC Hardenberg, waar hij aanvoerder is van het tweede elftal.

“Ik wil graag proberen of ik een niveau hoger aankan. Bovendien woon ik nu in Zwolle en ik heb vaak tegen Berkum gespeeld, dus dat is een win-winsituatie,” zegt hij over zijn overgang naar de Zwolse hoofdklasser.

Hermen Dam (25) is een geboren Hardenberger, die bij HHC alle lichtingen doorliep en daar ook een aantal oefenwedstrijden in de hoofdmacht meedeed. Tot de A-jeugd speelde hij op het middenveld, maar daarna ‘verkaste’ hij naar de defensie. In het dagelijks leven is Dam werkzaam in de financiële sector als consultant op het gebied van bedrijfsovernames.

Hermen Dam is de vierde nieuweling in de Berkum-selectie voor komend seizoen. Eerder werd bekend dat middenvelder Robert Schonewille (30) eersteklasser WHC gaat verruilen voor Berkum en dat verdediger Frank van der Burg (23) en linkerspits Julian de Ruiter (21) de overstap zullen maken van derde divisionist DVS ’33.

Gerelateerde artikelen

Back to top button