KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Recordaantal acts vanuit ArtEZ Conservatorium tijdens Eurosonic Noorderslag 2024

Zwolle – Dit jaar staan studenten en alumni van het ArtEZ Conservatorium met een recordaantal acts op Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen. Met maar liefst 23 live acts vanuit de opleidingen Jazz & Pop, Media Music en de Popacademie representeren zij de kracht van de muziekopleidingen van ArtEZ. Voor de studenten en alumni is dit jaarlijkse event hét moment om zich te laten zien aan bookers, platenlabels en andere professionals uit de muziekindustrie.

ESNS geldt al sinds 1986 als dé toonaangevende conferentie voor de Nederlandse muziekscene. Dit is de plek waar gedurende 4 dagen (17 tot en met 20 januari 2024) bookers, labels, muzikanten en andere professionals of liefhebbers uit de muziekscene samen komen. Hier ontmoeten zij elkaar om over de toekomst van de sector te spreken en ontdekken zij samen het nieuwste en meest toonaangevende op het gebied van popmuziek.

Acts vanuit ArtEZ Conservatorium in Enschede

Het ArtEZ Conservatorium in Enschede kenmerkt zich door het innovatieve karakter van de opleidingen. Binnen de muren van deze academie ontmoeten studenten elkaar. En werken ze samen aan het allerbeste op het gebied van technologie, muziek, muziekonderwijs en muziektherapie. Tijdens ESNS zie je dit terug in de acts van o.a. Get Jealous, Droom Dit, Rosie Meyer, Silke Veld, Hardslag en Levi Major. Kijk voor het volledige programma op de website van ESNS. Meer informatie over de opleidingen van ArtEZ Conservatorium in Enschede vind je hier.

Acts vanuit ArtEZ Conservatorium in Zwolle

Het ArtEZ Conservatorium in Zwolle is de plek waar muzikale tradities doorbroken en vernieuwd worden. De opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop van deze academie zijn gericht op de ontwikkeling van het individuele talent, persoonlijkheid en het ambacht. Je ziet dit terug in de acts van Fré en Primaat. Meer informatie over de opleidingen van ArtEZ Conservatorium in Zwolle vind je hier.

Panel ‘Activisme kun je leren’ met alumnus Babs Schutte

Naast live acts kun je je als bezoeker ook laten inspireren en informeren tijdens de verschillende paneltalks in de bovenzaal van Oosterpoort. Zo kun je ook de paneltalk ‘Activisme kun je leren’ met ArtEZ Media Music alumnus Babs Schutte bezoeken. Tijdens het panel bespreken zij het geluid, of de afwezigheid daarvan, vanuit de popmuziek als tegenbeweging tegen urgente maatschappelijke thema’s zoals oorlogen, crises, racisme, gender, milieu/planeet, verkiezingsuitslagen/machtswisselingen. Meer informatie en het volledige programma vind je hier.

In de kijker spelen

Verdeeld over vier dagen komen zo’n 40.000 bezoekers naar Groningen om samen ESNS te beleven. Zo’n 4000 van hen zijn werkzaam in de programmering van grote festivals en clubs van Europa. Het is voor de deelnemende acts en ArtEZ studenten daarom een nét iets andere show dan zij gewend zijn. Dit is het moment waarop zij zich in de kijker spelen van de bookers en de platenlabels. Een show op Eurosonic Noorderslag kan leiden tot een plekje op een podium van één van de grote podia of een platendeal. Zij zullen daarom ook alles uit de kast halen om hun showcase opmerkelijk en uniek neer te zetten. Een bezoek aan ESNS is alleen daarom al meer dan de moeite waard.

Bron
Artez

Gerelateerde artikelen

Back to top button