AlgemeenBerkumBinnenstadHaerst-TolhuislandenHanzelandNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpaginaZwolle-Zuid

Herman Brood en Suze Groeneweg krijgen eigen straatnaam in Zwolle

Zwolle – Het steegje tussen de Nieuwe Markt en het Bethlehems Kerkplein krijgt de naam Herman Broodsteeg. Met dat besluit komen burgemeester en wethouders tegemoet aan de wens van de gemeenteraad om deze bekende Zwollenaar een plaats te geven in het Zwolse stratenboek.

Daarnaast hebben ze gehoor gegeven aan het verzoek van de PvdA om Suze Groeneweg, het eerste vrouwelijke Tweede Kamerlid, te vernoemen.

Suze Groenewegpad

Suze Groeneweg werd in 1919 als eerste vrouw gekozen in de Tweede Kamer. Er was in Zwolle nog geen weg naar haar vernoemd. Het wandelpad in het Ittersummerpark tussen Klompépad en Dreespad krijgt nu de naam Suze Groenewegpad.

Herman Broodsteeg

Voor de Herman Broodsteeg hebben burgemeester en wethouders aansluiting gezocht bij een suggestie van Peter Vader.  Herman Brood was leerling van de Handelsdagschool, nu stadscafé Het Refter. Aan de naam van de steeg wordt een ondertekst toegevoegd ’05-11-1946 (Zwolle) – 11-07-2001, rockartiest en kunstenaar.’

Stationsplein Zuid

Daarnaast heeft het college besloten het toegangsplein aan de zuidkant van het station, inclusief het nieuwe busstation en de taxistandplaatsen, die op 17 februari in gebruik worden genomen, de naam Stationsplein Zuid te geven.

Rodetorenplein

Het plein op de landtong bij het Rodetorenplein had nog geen officiële naam. Het plein heet voortaan Rodetorenplein.

Hermelenpad

In Hessenpoort is een vrij liggend fietspad aangelegd. Dat komt uit op de Hermelenweg en krijgt daarom de naam Hermelenpad.

Acaciahof

Ten slotte krijgen het hofje met nieuw te bouwen woningen op de hoek van de Acacialaan en de Campherbeeklaan in Berkum de naam Acaciahof.

Gerelateerde artikelen

Back to top button