EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Herinrichting Gasthuisplein 1 november van start

Zwolle- Op 1 november gaat op het Gasthuisplein de schop in de grond. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen en het weer niet tegenwerkt is het plein vóór Koningsdag 2017 geheel vernieuwd.
Nieuw elan

Het doel van de herinrichting is het Gasthuisplein nieuw elan te geven. Het wordt een gastvrij plein, dat flexibel is in gebruik en waar altijd wat te doen is. Op het plein komt een inpandige bewaakte gratis fietsenstalling met een servicepunt voor bezoekers, een (mindervaliden)toilet en kluisjes. Daarnaast zijn er plannen om een speelelement te plaatsen dat uniek is in zijn soort én voor de binnenstad.

Door het aanbrengen van groen worden de stegen aantrekkelijker en ontstaat er een zichtbare verbinding met de Diezerstraat en het Broerenkwartier.

fietsparkeervakken
fietsparkeervakken

Planning werkzaamheden

Op 1 november gaat de aannemer van start met het aanpassen van het trottoir aan de bioscoopzijde van het plein. De verwachting is dat in een periode van drie weken het trottoir opnieuw bestraat kan worden, de plantgaten voor de bomen aan deze zijde verbeterd kunnen worden en de huisaansluitingen voor de riolering – voor zover nodig – vervangen kunnen worden. Ook worden in die periode de bomen gekapt en de platanen weggehaald die elders in de stad worden herplant.

Van Sinterklaas tot Kerst wordt er niet aan het plein gewerkt.

Vanaf half januari vinden er werkzaamheden aan de rijbaan plaats. Daarbij wordt het verkeer over het bestaande plein geleid. Daarna wordt het plein zelf opnieuw ingericht. Dit gebeurt gefaseerd, zodat zo min mogelijk terrein gelijktijdig open ligt.

Als de weersomstandigheden meewerken is het plein eind april, vóór Koningsdag 2017 klaar.

28044249510_392fdfc677_z

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden blijven winkels, café’s en woningen altijd bereikbaar. Dit geldt zowel voor bezoekers als voor leveranciers.

Samen

Op basis van een visie van bewoners, ondernemers en eigenaren is het ontwerp voor de herinrichting van het Gasthuisplein door alle betrokkenen in samenwerking met de gemeente gemaakt. De plannen sluiten aan bij de wens van de inwoners van Zwolle om de binnenstad speelser, innovatiever en creatiever te maken (bron: Visie Binnenstad 2030).

Gasthuisplein

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button