EconomieNieuws uit Zwolle

Herinrichting fietsroute Emmawijk van start

Zwolle – Komende woensdag 6 juli start de gemeente Zwolle met de wegwerkzaamheden aan de fietsroute Emmawijk. Met een aantal aanpassingen wil de gemeente deze fietsverbinding veiliger en comfortabeler maken. Daarnaast wordt de weg voorbereid op de nieuwe inrichting van de Willemskade die vanaf het voorjaar 2017 wordt aangelegd. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met woensdag 27 juli. De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Om de overlast te beperken en de bereikbaarheid te garanderen, voert aannemer BAM de werkzaamheden aan de fietsroute in drie fasen uit. Van woensdag 6 tot en met vrijdag 15 juli 2016 vinden de wegwerkzaamheden plaats van de eerste werkfasering.

Tijdelijke afsluiting bovendek parkeergarage Emmawijk

Door de wegwerkzaamheden is het bovendek van parkeergarage Emmawijk van woensdag 6 tot en met vrijdag 15 juli afgesloten. De parkeerkelder van de garage blijft bereikbaar. Het vertrekkende autoverkeer uit de parkeerkelder wordt via een tijdelijke weg rechtsaf omgeleid richting de Willemskade.

Verkeersmaatregelen

De Parkstraat is gedurende de werkzaamheden een tweerichtingsweg. Via de Parkstraat heeft het verkeer van en naar de Parkweg toegang. De kruising Parkweg – Emmawijk is volledig afgesloten voor het autoverkeer van alle richtingen. Fietsers vanaf de Willemskade en Westerlaan richting de binnenstad kunnen blijven rijden via de Emmawijk, langs een tijdelijke bypass op het kruispunt. Fietsers vanaf de binnenstad richting de Westerlaan en Willemskade wordt omgeleid via de kruising Harm Smeengekade-Willemskade.

Werkzaamheden fietsroute Emmawijk

De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van het asfalt van de rijbaan, tegels van het voetpad en drempels. Vervolgens worden er nieuwe tegels op het voetpad en nieuw asfalt op de rijbaan aangebracht. Om de fietsverbinding comfortabeler te maken wordt het kruispunt Emmawijk – Parkweg omgebouwd tot een gelijkwaardig kruispunt/plateau. Op kruispunt Emmawijk – Burgemeester van Roijensingel komen middengeleiders om de fietsoversteek verkeersveiliger te maken. Op de website www.zwolle.nl/willemskade staat uitgebreide informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button