CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Herhaalprik voor iedereen van 12 jaar en ouder vanaf half september in Zwolle

Zwolle – Vanaf half september kan iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad een (extra) herhaalprik krijgen. De eerste groep die wordt uitgenodigd zijn ouderen en andere medische risicogroepen. Om snel en efficiënt een grote groep te kunnen vaccineren, start GGD IJsselland hiermee op de drie grote locaties in de plaatsen Zwolle, Deventer en Hardenberg.

Waarom een herhaalprik?

Op basis van wat we nu weten over het coronavirus, verwacht het RIVM dat de ziekte dit najaar oplaait en het aantal besmettingen daardoor zal toenemen. Er wordt rekening gehouden met een mogelijk nieuwe coronagolf in het najaar. Uit voorzorg wordt daarom weer een coronaprik aangeboden. Deze herhaalprik tegen corona verbetert de kwaliteit van het afweersysteem en daarmee de bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden. Daarnaast is de herhaalprik nodig om de zorg bereikbaar te houden en om druk op de samenleving, door bijvoorbeeld uitval van personeel, te voorkomen.

Op basis van wat we nu weten over het coronavirus, verwacht het RIVM dat de ziekte dit najaar oplaait en het aantal besmettingen daardoor zal toenemen. GGD IJsselland

 

Foto: GGD vaccinatielocatie IJselhallen – © RTV Focus Zwolle

Voor wie is de herhaalprik?

Iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad én minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of coronabesmetting heeft gehad kan een herhaalprik krijgen. De eerste groep die wordt uitgenodigd zijn mensen van 12 jaar of ouder met een verhoogd risico op ziekenhuisopname en overlijden. Bij hen neemt de bescherming tegen ernstige ziekte door corona sneller af. Dit zijn onder meer mensen die ook een griepprik krijgen. Ook zorgmedewerkers met direct patiëntencontact worden direct uitgenodigd. Daarna kan iedereen van 12 jaar of ouder die dat wil een afspraak maken. Hoe, wanneer en in welke volgorde wordt tegen die tijd bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button