Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Heurotrain wil Groningen en Parijs verbinden met trein, ook stop in Zwolle

Zwolle – Zwolle krijgt er waarschijnlijk een nieuwe treinverbinding bij met Parijs, dankzij de plannen van Heurotrain. Het bedrijf wil vanaf 2027 twee keer per dag een trein laten rijden tussen Groningen en de Franse hoofdstad, met een stop in Zwolle. Dat meldt RTV Noord. De aanvraag voor de treindienst moet nog wel goedgekeurd worden door de ACM (autoriteit Consument en Markt)

Om 10 voor 12 in Parijs

Heurotrain is een nieuwe speler op de markt en is gevestigd in Amsterdam. Ze wil zich onderscheiden met snelle en comfortabele treinen. De reistijd van Zwolle naar Parijs zou vanuit Groningen ongeveer vijf en half uur bedragen. Om half zeven vertrekken uit Groningen en dan om 10 voor 12 ’s middags op de Gare du Nord aankomen in Parijs. De treinen zouden ook stoppen in Assen, Almere, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel.

Arriva

Heurotrain is niet de enige die interesse heeft in de verbinding Groningen-Parijs. Arriva heeft al eerder een vergunning gekregen om een trein te laten rijden op dit traject. De treinen van Arriva zouden vanaf 2025 gaan rijden.

Volgens Heurotrain is er genoeg vraag naar de treindienst om beide aanbieders naast elkaar te laten bestaan. Het bedrijf verwacht zo’n 1.100 reizigers per trein te kunnen vervoeren. De eerste trein van Heurotrain zou op 12 november 2027 moeten vertrekken vanuit Groningen.

RTV Noord

Gerelateerde artikelen

Back to top button