HandbalSport

Heren Travelbags spelen gelijk tegen degradatiekandidaat

Zwolle – Zaterdagmiddag vertrokken de heren van Zwolle om kwart over vijf richting Gaanderen, waar zij twee uur later moesten aantreden tegen Minerva die nog tegen degradatie vecht. Uit de uitslagen van de voorliggende wedstrijden was al gebleken dat de mannen van Minerva het in eigen huis een stuk beter deden dan bij hun uitwedstrijden! Voor de mannen van Zwolle stond er niets meer op het spel, dus de verwachting is dat er een ontspannen en sportieve pot gespeeld kan worden.

Niets was minder waar. Vrijwel direct na aanvang van de wedstrijd leek de tegenstander zeer kundig in tijdstraffen uit te laten delen door de scheidsrechter. Binnen vijf minuten hebben de Zwollenaren al twee twee minuten straf te pakken! Cirkelloper Hans Kan kon de score openen met een lobbal, maar daarna speelde de Zwolse formatie 4 minuten in ondertal. Dit leidde tot een achterstand van 5-1. Vervolgens was het voor HV Zwolle op eieren lopen, want de scheidsrechter leek de Zwollenaren vaak te willen bestraffen.

De eerste helft kon er te weinig gehandbald worden. Met vij penalties en evenzoveel tijdstraffen tegen, zou het een zware wedstrijd worden. Gelukkig keerde het tij enigszins toen de keeper van Minerva gewisseld werd en de mannen van Zwolle een beetje op stoom konden komen. Er werd gerust bij een stand van 13-11.

In de rust had coach Peter Born de mannen aangesproken op hun frustraties en het mee laten slepen door externe factoren. Als de mannen de punten wilden pakken, moest er collectief het eigen spel worden gespeeld!

Dit leek effect te hebben. Het spel werd aantrekkelijker en Zwolle kwam op stoom. Langzaam maar gestaag liep de Zwolse club Minerva voorbij. De mannen liepen uit naar een voorsprong van 15-19 door collectief hun eigen spel te spelen. Naar het einde van de wedstrijd ging de trukendoos van Minerva weer open en kon de Gaanderense trots weer aansluiting vinden. Uiteindelijk wisten beide ploegen hun eigen eer te redden op het veld en de punten te verdelen.

Deze wedstrijd was niet prettig om te spelen en ook niet om te zien. Het is zeer te betreuren dat een Minerva speler het nodig vond om onder de ogen van de scheidsrechter nog een tik uit te delen in het gezicht van een Zwollenaar. Dit had absoluut bestraft moeten worden. Respect voor de mannen die ervoor gezorgd hebben dat het niet uit de hand is gelopen in Gaanderen.