HandbalSport

Heren SV Zwolle Handbal winnen in Hengelo

Zwolle – Na de tegenslag van afgelopen week, gingen de Zwolse handbalheren zondag 13 maart naar Hengelo, Overijssel. Het is altijd lastig tegen het tweede team van H.H.V. Donar, gezien ook de eindstand van 19-18 in het vorige duel. Toch werd na een rommelig begin een ruststand van 13-16 behaald en uiteindelijk de zege mee naar Zwolle genomen met een eindstand van 23-30.

De wedstrijd werd opmerkelijk genoeg eerder aangefloten door de dienstdoende arbiter, zodat de twee ploegen nauwelijks een propere warming-up konden genieten. Ondanks een tekort aan voorbereiding begonnen de Zwolse heren zelf zeer rommelig aan de wedstrijd. Zo werd de openingsgoal al gauw door Donar verzilverd. Pas na een paar pogingen werd antwoord gegeven door een gelijkmaker te maken.

Vanaf dat moment gingen beide ploegen gelijk op, totdat een kleine voorsprong werd weggegeven aan Donar. Er werd al verwacht dat het een zware, fysieke wedstrijd kon worden, maar daar werd op geanticipeerd. Mede door snel spel en beter verdediging, kwamen de Zwollenaren terug tot een gelijkspel van 13-13. Dit bleek een omkeerpunt te zijn in het duel, want in de slotfase naar de rust toe gingen de Zwollenaren de thuisploeg langszij en zette een ruststand van 13-16 op het scorebord.

In de rust gaf coach Daniëlle ter Haar haar ploeg de nodige aanwijzingen, maar ook complimenten voor het terugkomen door hard te werken. Wel moest er gelet worden op weer het mentale aspect. Laat het spel niet beïnvloed worden door externe factoren, maar er werd echt op het hart gedrukt dat de heren het eigen spel moet blijven spelen.

De tweede helft bleef Zwolle de voorsprong houden, al kwam Donor nog op een gegeven moment gevaarlijk dichtbij door van 16-19 naar 18-20 terug te komen. Het spel was nog lang niet gespeeld leken de heren te menen en namen het heft weer in handen. De snelheid werd weer opgevoerd en de verdediging strakker aangetrokken. Ook door meesterlijke reddingen van doelman Arno te Wiele van tijd tot tijd, kreeg de ploeg extra energie om nog een tandje extra te geven.

De druk werd opgevoerd in de aanval en zo kregen met name de Zwolse opbouwers vrij spel. Na een reeks van drie treffers tegen één tegentreffer leken de heren weer goed uit te lopen. Vanaf de stand 21-25 bleven de Blauwvingers aan kop met een ruime voorsprong en gaven de winst niet meer weg. Uiteindelijk werd het duel met 23-30 afgefloten en ging Zwolle tevreden met twee punten naar huis.