HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Heren SV Zwolle Handbal boeken overtuigende zege op H.H.V. Donar

De handbalheren hebben afgelopen zondag een overtuigende zege geboekt op de Hengelose formatie H.H.V. Donar. In tegenstelling tot de vorige ontmoeting wisten de heren de winst dit keer wel te behalen. Met een collectieve gedrevenheid, en natuurlijk mentale steun en support van pupil van de week Pascal, hielden de heren de wedstrijd in de hand. De mannen namen afscheid van elkaar na deze sportieve confrontatie met een eindstand van 30-14.

De wedstrijd was voorafgegaan door een goede voorbereiding. Pupil van de week Pascal mocht de heren vergezellen en begeleiden. Door zijn aanwezigheid werden de heren opgepept in de kleedkamer. Na een tactische bespreking een gezamenlijke warming-up, waarbij Pascal met gemak de heren bijhield, waren de heren klaar voor de strijd. De “eerste aanval” werd al positief afgerond met een doelpunt van Pascal! Een mooi begin van de wedstrijd.

Met het officiële fluitsignaal begonnen de heren gefocust aan het duel. Alhoewel de gasten het initiatief namen en de 0-1 op het scorebord plaatsten, waren het de Zwollenaren die de overhand kregen en het initiatief overnamen. Er werd goed gewerkt in de dekking om Donar te weerhouden van meer scores. Hierdoor hadden de heren de kans om zelf aanvallen op te zetten of snel uit te breken.

Dit bleek succesvol, want de thuisploeg kon uitlopen tot 7-1. Donar liet het echter niet op zich zitten en zochten de confrontatie ook weer op. Het slimme combinatiespel tussen de opbouwer en de cirkelspeler gaf de bezoekers extra kansen en maakten ze gevaarlijker. Ook konden ze af en toe succesvol via de tweede lijn het doel raken. Zo bleven de mannen van Donar de Zwollenaren bijhouden. Aan het einde van de eerste helft was het echter weer Zwolle die de overmacht beleef houden. Vanaf 12-6 werd de pressie hoog gehouden en met snelle aanvallen werd de ruststand van 16-6 bereikt.

Tijdens de rustpauze werd het goede samenspel aangehaald en gecomplimenteerd, maar er is nog steeds een tweede helft te spelen. Coach Erwin van der Meij wilde de heren behoeden van enige verslapping, onderschatting of concentratieverlies en pepte de heren op. Pupil Pascal vond ook dat het goed ging en met deze aanmoedigingen liepen de heren weer het veld op.

Al was de waarschuwing zo duidelijk, begonnen de heren toch minder gefocust als voor de rust. Zo bleef het zelfs een minuut of 10 doelpuntloos voor de heren, terwijl de tegenpartij zelfs drie maal het net kon vinden. Na deze 16-9 begon er weer wat beweging in te komen en herpakte Zwolle zich. Er kwam weer meer structuur in het spel en de verdediging stond weer stabieler, maar was nog niet helemaal optimaal. Dit was ook het moment dat beide ploegen van elkaars zwakten profiteerden en telkens stuivertjes wisselden. Heen en weer werden de gaten opgezocht en gescoord.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen paste Zwolle de verdediging aan en leek op deze manier de remedie gevonden te hebben hun opponent echt in bedwang te houden. De stand van 22-14 werd in deze laatste periode overtuigend uitgebreid tot de eindstand van 30-14. De team spirit en het harde werken voor elkaar zorgde dit maal voor een tevreden gespeelde wedstrijd. Uitspringer dit maal was hoekspeler Mark Brijan, die met 6 treffers in de boeken gaat.

De volgende wedstrijd zal pas zondag 1 maart 2015 plaats vinden, wegens carnaval en een extra week roostervrij. De heren mogen dan op bezoek bij het eerste team van Quintus in het Gelderse Hengelo. Om 14:05 uur zal de aanvang zijn in Sporthal De Kamp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button