Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

SP roept inwoners op om naar afvaldebat in gemeenteraad te komen

Zwolle – Op dinsdag 11 juli om 19.30 spreekt de gemeenteraad in het Stadhuis over het betalen per afvalzak. Sinds 1 januari geldt het nieuwe afvalsysteem in Zwolle. De SP roept inwoners op hierbij aanwezig te zijn en te laten zien wat zij van het betalen per afvalzak vinden.

In een interview in De Stentor van afgelopen vrijdag verklaarde wethouder Guldemond zich bijzonder tevreden over de invoering van het nieuwe afvalbeleid, ook wel diftar genoemd. Van grote overlast is volgens hem geen sprake. Hij stelt dat de klagers een schreeuwende minderheid zijn die de grote zwijgende massa overstemt.

Brammert Geerling, fractievoorzitter van de SP: “Daarmee doet wethouder Guldemond de honderden Zwollenaren die een melding hebben gedaan op schoonzwolle.nl echt tekort. Dat zijn geen schreeuwers, maar gewone mensen die oneerlijkheid en gedoe van het afvalsysteem ondervinden.”

Op 1 januari opende op initiatief van de SP het meldpunt schoonzwolle.nl waar inwoners melding kunnen doen van overlast of problemen. Geerling: “Uit de meldingen blijkt dat de afvalboete leidt tot dumpingen, duur is en voor veel gedoe voor inwoners zorgt.”

Aanmelden voor het afvaldebat kan via https://zwolle.sp.nl/afvaldebat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button