Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Herder Tjitse: “Hoe leuk we het normaal ook vinden dat je langskomt, zoek ons niet op!’

Zwolle – De schapen van de Zwolse kudde zijn weer in Zwolle. Woensdag is het eerste deel van de kudde aangekomen uit Friesland. Vandaag troffen we herder Tjitse en begeleidster Ditte achter de flats in Holtenbroek. Op een mooi stukje gras lopen de schapen rustig te grazen. “Zoveel gras hebben we aan het begin van het seizoen nog nooit gehad”, laat Tjitse weten.

Er loopt een moeder langs met twee kindjes. Of ze ze mogen aaien? Tjitse legt vriendelijk uit dat deze schapen dat niet gewend zijn. “Het zijn geen kinderboerderij schapen die elke dag geaaid worden.” Maar dat mensen langs komen maakt het vak van schaapsherder in Zwolle nog net even leuker. Helaas kan het in deze coronatijd even niet. “Hoe leuk we het normaal ook vinden dat je langskomt, zoek ons niet op. Dat is het beste voor iedereen’ laat herder Tjitse weten.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button