KabelkrantNieuws uit Zwolle

Herdenkingsplechtigheid bij oorlogsmonument Haersterveerweg

Zwolle – Bij het oorlogsmonument aan de Haersterveerweg in Zwolle houden donderdag 13 oktober belangstellenden een korte herdenkingsplechtigheid. In 1944 zijn op deze plek zeven mensen gefusilleerd.

Het monument aan de Haersterveerweg is in 1987 geadopteerd door basisscholen De Campherbeek en De Duyvencamp. De oprichting van het monument is gedaan ter nagedachtenis aan zeven inwoners van Zwolle. Zij werden op 13 oktober 1944 op de schietbaan aan de Schrevenweg (nu Haersterveerweg) gefusilleerd. Dat gebeurde als vergelding voor een gepleegde verzetsdaad. Het monument stelt een schietbaan voor met daarop de namen van de zeven Zwollenaren.

Bij de plechtigheid, die om 10.15 uur begint, zijn leerlingen van de twee scholen actief betrokken. Ook de Vereniging Veteranen Zwolle speelt een grote rol bij de voorbereiding van de herdenking en tijdens de plechtigheid. Wethouder Monique Schuttenbeld woont de herdenking bij namens de gemeente Zwolle en legt bloemen bij het monument. Ook leerlingen en nabestaanden leggen bloemen bij het monument.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Gerelateerde artikelen

Back to top button