Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Herdenkingsplechtigheid bij oorlogsmonument Haersterveerweg

Zwolle – Bij het oorlogsmonument aan de Haersterveerweg in Zwolle werd vanochtend een herdenkingsplechtigheid gehouden. Het monument aan de Haersterveerweg is in 1987 geadopteerd door basisscholen De Campherbeek en De Duyvencamp.

Het monument werd opgericht ter nagedachtenis aan de zeven inwoners van Zwolle die op 13 oktober 1944 op de schietbaan aan de Schrevenweg (nu Haersterveerweg) werden gefusilleerd als vergelding voor een gepleegde verzetsdaad. Het monument stelt een schietbaan voor met daarop de namen van de zeven Zwollenaren.

Bij de plechtigheid waren leerlingen van de twee scholen actief betrokken. Ook de Vereniging Veteranen Zwolle speelde een grote rol bij de voorbereiding van de herdenking en tijdens de plechtigheid. Wethouder William Dogger woonde de herdenking bij namens de gemeente Zwolle en legde bloemen bij het monument. Ook leerlingen en nabestaanden legden bloemen bij het monument.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button