Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Herdenken Belicht, een wandeltocht voor nabestaanden op Kranenburg

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Op zaterdag 17 november vond op Kranenburg de wandeltocht Herdenken Belicht plaats. Deze wandeltocht is voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook mensen van wie een dierbare elders is begraven of gecremeerd, konden deelnemen aan deze wandeltocht.

Begraafplaats Kranenburg, het terrein van Crematorium Kranenburg en de begraafplaats Bergklooster waren deze avond verlicht met fakkels en vuurkorven. Bij de vijver tussen de wandgraven kregen de wandelaars een lichtje aangereikt en kon de wandeling onder begeleiding beginnen. Op een aantal verschillende, speciaal gecreëerde, plekken werd passende muziek gespeeld. Tijdens de wandeltocht konden de deelnemers op hun eigen manier hun overleden dierbaren gedenken.

Aan het einde van de wandeling was er bij de aula van Begraafplaats Kranenburg nog gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Soms zwijgt de muziek, maar is het lied nog niet ten einde.
De ongespeelde noten blijven zweven in de lucht,
de ongezongen woorden veranderen in een zucht.
Een zucht van verdriet en gemis
van alles wat niet meer is,
en nooit meer komen zal.

Maar in de verte klinkt zacht een melodie,
een melodie van herinneringen,
van alles wat geweest is
en nooit verdwijnen zal.
Een melodie van hoop en liefde, die de weg plaveit.
De lange, hobbelige weg die we moeten gaan,
totdat alle tranen zijn geschreid.

(dichter onbekend)

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button