BluesworldRadio

Herbie Blues in Bluesworld Pub

Live vanuit Grand Café Zuijdt

Zwolle – De derde dinsdag van de maand gaat Bluesworld natuurlijk weer live. Dit keer in de ‘Pub’-versie.  Rechtstreeks uit Grand Café Zuijdt aan de Ministerlaan. Vandaag zonder Tonio, maar dat wil niet zeggen dat het daarom niet de moeite is om naar Zwolle-Zuid te komen. De artiest van vanavond Herbie staat namelijk garant voor een heerlijke onvervalste avond Blues.

Bluesworld Pub is een programma op Radio Focus
Bluesworld is iedere dinsdag te horen tussen 20.00 en 22.00 uur.
Luister hier live mee op Radio Focus

Al 25 jaar speelt Herbie (Harbert Grezel) mondharmonica. Als muzikant speelde Herbie o.a. in High Temperature en The Blues Kings. Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues!

Winnaar Dutch Blues Challenge

In 2013 was Herbie de winnaar van de Dutch Blues Challenge  en in 2015 won hij het NK Straatmuzikanten. De muziek van Herbie laat zich het beste kenmerken als New Old Stock Blues. Als Herbieblues (Harmonica one-man band) trekt Herbie door het hele land maar treedt hij ook op als duo samen met Raymond  (Guitar Ray) Nijenhuis.Met de band Snikhait speelt Herbie Groningstalig repetoire.

In zijn genen

Dat Herbie “in de muziek” zou gaan is eigenlijk al in zijn genen bepaald. Zijn betovergrootvader was Melle Zwerver (02-08-1845, Wolvega). Melle Zwerver was wellicht één van de eerste straatmuzikanten in Nederland. Hij deed zijn naam eer aan en werd ontelbare malen veroordeeld voor het spelen zonder vergunning.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button