Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Henry van der Vegt nieuwe assistent-trainer PEC Zwolle

Zwolle – De technische staf van PEC Zwolle voor het nieuwe seizoen is rond. Henry van der Vegt vult de laatste vacante positie van assistent-trainer in. Van der Vegt zal samen met de andere assistent-trainer Gert Peter de Gunst, de rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer John Stegeman worden.

Van der Vegt (47) was afgelopen seizoen actief binnen de PEC Zwolle Voetbalacademie als trainer van PEC Zwolle onder de 16 jaar. Daarvoor vervulde hij verschillende bestuursfuncties bij SC Cambuur, Willem II, RKC Waalwijk en bij (toen nog) FC Zwolle. Nu neemt Van der Vegt, die in 1991 als voetballer debuteerde bij de Blauwvingers, dus plaats op de bank naast Stegeman en De Gunst.

Henry van der Vegt: “PEC Zwolle is de club die als een rode draad door mijn carrière loopt. Ik vind het bijzonder mooi dat ik hier als speler, bestuurder en trainer de kans krijg om eerste stappen in het betaald voetbal te zetten en mijzelf te ontwikkelen. Het is hier in Zwolle altijd heel prettig werken. Dat heb ik ook het afgelopen jaar als jeugdtrainer weer ervaren. Het komende seizoen zal ik mijn uiterste best doen om als assistent-trainer mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van de eerste selectie.”

Technisch manager Mike Willems is blij met de nieuwe assistent-trainer: “Met Henry halen we een ervaren trainer bij de selectie, die de club door en door kent. Zowel als speler, maar ook als trainer en bestuurder heeft hij veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij het afgelopen seizoen in onze Voetbalacademie gewerkt en kent zodoende ook de jeugdspelers die de komende jaren de potentie hebben om door te groeien richting het eerste elftal.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button