112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Henk Jan Meijer nieuwe voorzitter burgemeestersoverleg over motorbendes

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle wordt de nieuwe voorzitter van het Landelijk Strategisch Overleg (LSO) integrale aanpak OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs) voor burgemeesters. Het gaat om een het voorzitterschap van een landelijk burgemeestersoverleg over de bestuurlijke aanpak van criminele motorbendes. Het voorzitterschap werd op 20 januari 2016 aan Meijer overgedragen door Peter den Oudsten, burgemeester van Groningen.

De landelijke overheid voert al sinds 2012 een zero-tolerancebeleid tegen outlawbikers. Het Rijk, de gemeenten, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de Marechaussee werken samen om een beter beeld van de criminele motorbendes te krijgen. Het uitgangspunt is dat de overheid de OMG’s niet faciliteert en er op let dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd.

Zo wordt er bijvoorbeeld op gemeentelijk niveau geprobeerd om de invloed van OMG’s binnen de horeca terug te dringen en is zij extra alert als het gaat om OMG’s bij voetbalwedstrijden. Ook handhaaft de gemeente regels met betrekking tot clubhuizen en bestemmingsplannen.

In het burgemeestersoverleg worden onderwerpen besproken als: Naar buiten treden als één overheid, de rol van de burgemeester, landelijke ondersteuning en signalen, zorgen en vragen uit de lokale praktijk.

Meijer bekleedt meerdere publieke functies op het gebied van veiligheid. Zo is hij voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland en lid van het Regionaal veiligheidsoverleg Politie Oost-Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button