Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Henk Jan Meijer nam afcheid van de stad op hoofdpodium Stadsfestival

Foto's © Henrico van der Dussen

Zwolle – Afgelopen weekend vond de afscheidsreceptie van burgemeester Henk Jan Meijer al plaats in het Academiehuis De Grote Kerk waar hij benoemd werd tot ereburger van Zwolle. Vrijdagavond wendde Henk Jan Meijer zich nog een laatste maal tot de Zwollenaar. Na 19 jaar sprak de Zwolse burgervader nog één keer ‘zijn inwoners’ toe. Na afloop van dit moment traden de Zwollenaren Rico & Sticks op met een knallend optreden tijdens het Stadsfestival 2019.

Meijer was voor zijn komst naar Zwolle elf jaar wethouder in Den Haag. Er waren vele hoogtepunten aldus de burgemeester. “Veel landelijke dingen. De intocht van Sinterklaas in 2003, bekerwinst PEC, het ontvangen van de Olympische winterploeg in 2006. Maar absoluut hoogtepunt was Koningsdag in 2016. Daar was iedereen in de stad trots op: kijk eens wat we hier kunnen, wat een leuke uitstraling hebben we. En we hebben Koningsdag in zes maanden met elkaar georganiseerd. Dat was echt een voorbeeld van Samen Maken We De Stad.” Het is daarom ook extra bijzonder dat de burgemeester afscheid neemt in het hart van de stad tijdens het festival wat voor en door de stad wordt georganiseerd. Met aansluitend een concert door twee Zwolse ambassadeurs die hij vorig jaar nog de Zwolse erepenning overhandigde tijdens hun show in Hedon.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button