Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Henk Jan Meijer vertrekt naar Wildlands

"ik verheug me zeer op mijn rol als president-commisaris"

Zwolle – Henk Jan Meijer, nu nog burgemeester van Zwolle, wordt de nieuwe president-commissaris van Wildlands Adventure Zoo in Emmen wordt. Meijer is sinds 2000 burgemeester van Zwolle, maar heeft aangegeven in 2019 afscheid te nemen. Voorheen was hij raadslid, wethouder en loco-burgemeester van Den Haag. Zo schrijft Wildlands in een persbericht.   

Meijer volgt bij Wildlands Jan Kamminga op die een half jaar geleden vertrok na zijn maximale termijn van twee keer vier jaar. Sindsdien was het park op zoek naar een opvolger. Die is nu dus gevonden in de vertrekkende burgemeester uit Zwolle.

Zwaar weer

Meijer (67 jaar) komt allesbehalve in een gespreid bedje. Het gaat niet goed met Wildlands. De bezoekersaantallen van de nieuwe dierentuin vallen tegen en dat kostte directeur en vormgever van het park Frankwin van Beers dit jaar de kop.

De teruglopende bezoekersaantallen van Wildlands leiden in 2018 naar verwachting tot een verlies van ruim 8 miljoen euro. Om het tij te keren, is een pakket aan financiële maatregelen en een nieuw marketingbeleid noodzakelijk. “We zitten nu in zwaar weer. Door in te grijpen, kunnen we zorgen dat we zo snel mogelijk weer een gezond en nog aantrekkelijker park worden”, zei Erik van Engelen, interim algemeen directeur begin november in een persverklaring.

Marcel Schonenberg toont zich namens de raad van commissarissen blij met de nieuwe voorzitter. “Wij zochten een president-commissaris met een breed netwerk en grote bestuurlijke ervaring, in het bijzonder in of met het openbaar bestuur. Wij zijn blij dat dit met de komst van Henk Jan Meijer is gelukt.”

“Ik verheug me zeer op mijn rol als president-commissaris bij Wildlands, ” zo zegt Meijer in het persbericht, “Het is een prachtig park en van grote betekenis voor Emmen en de regio. Maar er liggen ook nog wel een aantal uitdagende vraagstukken bij de verdere ontwikkeling. Die wil ik graag met mijn collega commissarissen  oppakken.

Derde termijn

Meijer gaf vorig jaar al aan met zijn laatste periode in Zwolle bezig te zijn. Zijn derde termijn in Zwolle liep begin dit jaar af. Maar de burgemeester wilde eerst het nieuwe college ‘stevig neerzetten’ en de stad naast een nieuw College niet ook direct aan het werk zetten met een nieuwe burgemeester. Afgelopen maandag werden in de raad de eerste officiële stappen gezet in het opvolgingsproces voor de burgemeester.

 

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button