Nieuws uit ZwolleSassendonk 2019Voorpagina

Henk Jan Meijer krijgt Blauwe Bal voor jarenlange bijdrage aan Sassendonkse Carnaval

Zwolle – Na het Carnavalsconcert in theater De Spiegel op Carnavalsmaandag 4 maart 2019 heeft de Orde van de Zwolse Ballen (OZB) voor de 8e keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt.

Deze Zwolse Geestelijke Orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle.

Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de OZB-leden bepaald dat dit jaar burgemeester Henk Jan Meijer de eer van de Blauwe Bal ten deel valt.

Paus Jacobus Verum I, oftewel Jaap Hagedoorn, heeft hem namens de Orde de Zwolse Blauwe Bal overhandigd onder dankzegging voor zijn jarenlange bijdrage een het Sassendonkse Carnaval: “Gekomen vanuit Den Haag en gespeend van elke genetische geneigdheid tot het vieren van carnaval heeft Henk Jan Meijer zich in de negentien jaar van zijn burgemeesterschap in Zwolle op zijn eigen wijze ontwikkeld tot een carnavalsvierder op de daartoe door hem gekozen momenten. Hij is het levende bewijs van de bewering dat het carnavalsvirus overdraagbaar is en dat de besmetting daarmee zijn prettige kanten heeft. Daarmee en met zijn inzet om het Sassendonkse carnaval op een prettige manier te laten verlopen heeft hij een buitengewone bijdrage geleverd aan de sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor.”

Gekomen vanuit Den Haag en gespeend van elke genetische geneigdheid tot het vieren van carnaval heeft Henk Jan Meijer zich in de negentien jaar van zijn burgemeesterschap in Zwolle op zijn eigen wijze ontwikkeld tot een carnavalsvierder op de daartoe door hem gekozen momenten. Paus Jacobus Verum I, Jaap Hagedoorn

Burgemeester Henk Jan Meijer, als Prins Kniepert I van CV de Zakkenvullers leest op carnavalsochtend de speech voor tijdens de sleuteloverdracht – Foto: © Peter Denekamp

Burgemeester Henk Jan Meijer kreeg dan ook speciaal voor de OZB, met de handgemaakte unieke Blauwe Bal op voetstuk, vergezeld van een officiële oorkonde uit te reiken.

Eerdere prijswinnaars zijn: Wim van ’t Slot (2011), 2012 (niet uitgereikt), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016), Sander Dol (2017) en Wijnand Akkerman (2018).
Foto: OZB

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren