112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hengelsporters redden vissen uit Agnietenplas bij Zwolle

Zwolle – Mannen van Sportvisserij Oost Nederland , leden van de HSV De Hengelsport Zwolle en andere vrijwilligers hebben vandaag honderden vissen gered uit de Agnietenplas. Zaterdagmiddag zagen vissers veel dode vissen drijven in de plas in Zwolle Noord. Door het aanhoudende warme weer ontstond zuurstofgebrek in het water waardoor massale vissterfte optrad.

Via Facebook werd een noodoproep gedaan aan de hengelsporters in de omgeving Zwolle om hulp te bieden. Zaterdag middag werd al gestart om de vissen met emmers, speciekuipen en netten over te zetten in de naastgelegen Vecht. Tot in de late uurtjes is doorgewerkt om zoveel mogelijk vis over te zetten. Op een gegeven moment was het donker en moest de actie gestaakt worden. Zodagochtend vroef om 6 uur werd de draad weer opgepakt. Rond de middag was de klus geklaard.

De hengelsport vereniging houd het water de komende tijd nauwlettend in de gaten. De oorzaak voor de plotselinge sterfte wordt nog vol op onderzocht door het waterschap.

Bronno Schut, één van de te hulp geschoten vissers meldde op Facebook: ‘Zijn idd een mooi portie vissen van allerlei soorten gered hopen dat t zuurstof gehalte weer enigzins op peil komt ik weet wel dat ik binnenkort een waadpak ga halen scheelt hoop natte kleding 😂’

 

 

Link naar video

Gerelateerde artikelen

Back to top button