Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Help ons Harteliefjes maken voor het goede doel

Zwolle – Als onderdeel van de tentoonstelling ‘Leven met Aandacht’ in het Stedelijk Museum Zwolle, is een droomboom te zien. De boom symboliseert dat alles wat je aandacht geeft groeit en bloeit. De boom geeft vruchten in de vorm van Harteliefjes:, bijzondere, mooie cadeautjes voor jezelf of en ander, handgemaakt met passie en liefde door de vrouwen van Handwerkcafé Zwolle. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen Harteliefjes kopen. De opbrengst gaat geheel naar een goed doel. Welk doel dat wordt, bepalen de bezoekers van het Stedelijk Museum, die hun stem kunnen uitbrengen op vijf uiteenlopende (kleine) doelen.

Hoe meer Harteliefjes, hoe beter, want de opbrengst gaat naar een goed doel. Houd je van handwerken en spreekt bovenstaande je aan? Help je ons dan om de boom te vullen? Laat je creativiteit de vrije loop en maak kleine handwerkjes. Welke techniek je gebruikt – haken, breien, borduren, naaien of quilten – maakt niet uit, als je maar iets maakt dat makkelijk verkoopbaar is. Denk aan geurzakjes, babyslofjes, eierwarmers of pannenlappen.

De tentoonstelling Leven met aandacht gaat over onze zoektocht naar zingeving en behoefte aan een bewuste levensstijl. Handwerken speelt hierin een verrassende rol. Zo is er aandacht voor Tesselschade Arbeid Adelt, de vereniging die zich al 145 jaar inzet voor de zelfredzaamheid van vrouwen. Ook is er werk van verschillende kunstenaars te zien waarin handwerk een rol speelt. Bijvoorbeeld in Hope van Jan Pieter Gootjes en de gobelins van Jenny Ymker. Verder is onder meer werk te zien van Anne Marie van der Veen, Map Renes en de Zwolse kunstenaars Tom Waterreus en Henk Heideveld.

Je kunt Harteliefjes afgeven aan de balie van Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41 of sturen naar Voorstraat 34, 8011 ML Zwolle. Maak aan je Harteliefjes een kaartje met de verkoopprijs (tussen drie en zeven euro). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Handwerkcafé Zwolle via handwerkcafezwolle@hotmail.com.

Gerelateerde artikelen

Back to top button