Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum veegt vloer aan met KHC

Zwolle – Berkum heeft bij KHC met liefst 1-7 uitgehaald en blijft daarmee de ranglijst in de 1e Klasse D aanvoeren. De slimmer voetballende Zwollenaren straften de vele fouten van de thuisclub genadeloos af en KHC stelde daar wel veel fysieke inzet tegenover, wat ze op een tsunami aan gele kaarten kwam te staan, maar niet veel effectiviteit.

“We begonnen heel scherp. Na de snelle 0-1 was het even wat minder, maar we zijn nooit in de problemen gekomen en na de 0-2 was het eigenlijk al beslist. Een geweldige wedstrijd,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra meer dan tevreden vast.

In de fout

De wedstrijd was net een minuut oud toen KHC-keeper Demi Loet Loetoer akelig in de fout ging. Na een corner liet de Kamper doelman de bal los en tikte Johnsen Bacuna de 0-1 binnen. KHC herpakte zich en leek even beter in de wedstrijd te komen, maar eerst verknalde Ibrahim Tuncer een schietkans en even later tikte Berkum-keeper Dominic van Hoof een hard schot van Jeffrey de Nooijer uit de hoek. Vervolgens maakte de Zwolse sluitpost ook een knal van Yoshua van Marle bekwaam onschadelijk, waarna Berkum de regie weer overnam. Na zo’n 25 minuten mocht Berkum, na de zoveelste onreglementaire ingreep van KHC die kaarten opleverde, een vrije trap nemen en daar belastte Chris van der Meulen zich mee. De onderlinge afspraken in de Zwolse aanval bleken goed te werken, want met een klein tikje veranderde Bacuna de bal van richting en dat betekende de 0-2.

Spelhervatting

Direct na rust nam Berkum, wéér uit een spelhervatting, verder afstand. Na een indraaiende corner tastte de KHC-defensie weer eens mis en Berkum-verdediger Jason Huisman stond op de goede plek om de 0-3 binnen te koppen. KHC, dat in de eerste helft al vier gele kaarten oogstte, bleek niet door te willen krijgen dat scheidsrechter Timmer deze middag niet veel tolereerde. Vlak na de derde Zwolse goal werd Ruud Wellenberg onderuit gehaald door Michael Kok, die daarvoor zijn tweede gele prent kreeg. Daardoor moest KHC zo’n 40 minuten lang met 10 man verder en dat brak de thuisclub behoorlijk op. In de 54e minuut werd Bacuna in het strafschopgebied gevloerd door keeper Loet Loetoer, die daar óók al geel voor kreeg, en uit de toegekende penalty schoot Chris van der Meulen de 0-4 binnen.

Niet opgelet

Toen de Zwolse verdediging even niet oplette kwam KHC via Kevin Olaria nog tot 1-4 terug, maar daarna ging de Berkum-show verder. Een kwartier voor tijd onderschepte Jorben Nieuwenhuis de bal en lanceerde hij met een dieptepass Bacuna, die met een fraaie knal zijn derde goal van de middag maakte: 1-5. Even later stuurde Marc van der Meulen broer Chris op pad, die de bal in de hoek van het Kamper doel tikte en daarmee werd het 1-6. Zelfs toen was de gifbeker voor KHC nog niet leeg want in de slotminuut pakte Thom Kooke de bal in het Kamper strafschopgebied af. Zijn voorzet op Mehran Ali Pour Asli leek in schoonheid te smoren maar de Zwolse middenvelder werkte uit een moeilijke positie toch de 1-7 binnen.
Daarmee maakte het gedreven Berkum een klinkend eind aan de al enkele jaren durende ‘traditie’ dat de Zwollenaren bij KHC forse nederlagen om de oren kregen. Over een week volgt voor de ploeg van trainer Hoekstra opnieuw een uitwedstrijd want dan speelt Berkum, als de veldomstandigheden het toelaten, in Doorwerth tegen het sterke DUNO, dat vandaag met 0-4 won bij laagvlieger De Esch.

KHC – Berkum  1-7 (0-2)

Scheidsrechter: Luuk Timmer
Doelpunten: 2. Johnsen Bacuna (0-1), 27. Bacuna (0-2), 49. Jason Huisman (0-3), 54. Chris van der Meulen (0-4) (strafschop), 57. Kevin Olaria (1-4), 74. Bacuna (1-5), 79. Chris van der Meulen (1-6), 90. Mehran Ali Pour Asli (1-7)
Gele kaarten: Youp Kok (Berkum), Joel Visscher, Burak Alp, Yoshua van Marle, Demi Loet Loetoer, Dennis de Nooijer (allen KHC)
Rode kaart: Michael Kok (KHC) (2 x geel)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (71. Marc van der Meulen), Mehran Ali Pour Asli, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (76. Thom Kooke), Youp Kok (67. Frank Hoolsema)
Opstelling KHC: Demi Loet-Loetoer, Michael Kok, Nick Notrot, Lesley de Munnik (66. Ben Hofstra), Joell Visscher, Burak Alp, Brenn de Lange, Jeffrey de Nooijer (71. Hafid Lahzal), Kevin Olaria, Ibrahim Tuncer, Yoshua van Marle