Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Hedon behaalt recordaantal bezoekers in 2019

Zwolle – In 2019 hebben ruim 104.000 bezoekers de weg naar Hedon weten te vinden. Dit aantal ligt hoger dan het jaar ervoor toen circa 102.000 bezoekers het Zwolse poppodium bezochten. Grote publiekstrekkers hierin waren de optredens van nationale artiesten als Duncan Laurence, Suzan & Freek, Snelle en Douwe Bob en internationaal als Xzibit, White Lies, Queensrÿche en Melanie. Ook het langlopende concept Singlefeestje blijft populair.

Uitstekend jaar voor Hedon

“Hedon heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het is goed om te zien dat de bezoekersaantallen voor onze concert- en nachtprogrammering nog altijd blijft groeien. Daarnaast hebben we op het gebied van talentontwikkeling en het creëren van een goed productieklimaat niet stilgezeten en hebben we het fundament gelegd van een hybride productienetwerkhuis in samenwerking met Zwolse Theaters en vele samenwerkingspartners. 2019 Was ook het jaar van het vernieuwde Stadsfestival wat we mochten opzetten samen met Zwolse Theaters, Museum de Fundatie, Stadkamer, Allemaal Zwolle, Academiehuis, HESZ en de Zwolse 8”, aldus directeur Anne Riemersma.

Het genoemde totaalaantal bestaat alleen uit bezoekers die in Hedon zijn geweest. De vele projecten waar het poppodium bij betrokken is en activiteiten die Hedon buiten eigen deuren organiseert zijn niet meegenomen in de berekening. Denk hierbij aan o.a. het vernieuwde Stadsfestival, de externe producties van Buro Ruis, het Bruisconcert, de Popronde, de Typhoon-concerten in het Dominicanenklooster en de concerten die Hedon programmeert in de Zwolse Theaters. De 56.000 bezoekers die deze (co-) geproduceerde activiteiten van Hedon bezochten zijn niet meegenomen in het genoemde bezoekersrecord.

2020 positief

De eerste tekenen van 2020 geven ook een positief vooruitzicht voor Hedon. Zo zijn de optredens van Maan, Kraantje Pappie, Miss Montreal, Edwin Evers Band en Danny Vera reeds uitverkocht en zijn er voor het concert van HAEVN nog maar een paar kaarten. Hedon vindt het belangrijk om naast gevestigde namen te blijven investeren in opkomend talent. Met indoorfestivals als het alternative rockfestival These Go To Eleven en het festival met voorliefde voor de Nederlandse taal Voor Al Wat Ik Bemin weet Hedon dit te combineren en muziekliefhebbers gevestigde namen en opkomende acts te laten ontdekken. Beide festivals laten van zich horen later dit jaar.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button