Nieuws uit ZwolleVoorpagina

“Hebbus” personage woont in kringloopwinkel

Boekpresentatie in kringloopwinkel Veerallee

Zwolle – Donderdag 8 november werd het eerste exemplaar van ‘Hebbus – Het raadsel rond mevrouw Parel’, geschreven door Joke Eikenaar, aangeboden aan wethouder William Dogger in de kringloopwinkel aan de Veerallee in Zwolle.

Door: Chantal Kuipers – Foto’s © Peter Denekamp

Hebbus – Het raadsel rond mevrouw Parel

Het boek gaat over ‘Hebbus!” een kringloopwinkel waar Fay en haar beste vriend Joppe altijd te vinden zijn. Het is namelijk de winkel van Fays ouders. En Fay is er écht altijd te vinden. Sinds er ooit iets heel erg is misgegaan met een heleboel geld, hebben Fays ouders geen huis meer en woont het gezin in de winkel. En dat mag niemand weten. Zelfs Joppe niet.
Op een middag komt er een oude dame, met de bijnaam mevrouw Parel, in Hebbus die beweert dat een aantal spullen die ze in de winkel ziet staan, uit haar huis zijn weggehaald. Samen gaan de vrienden op onderzoek uit, waarbij Fay alle zeilen moet bijzetten om haar eigen grote geheim te bewaren.

Tekst gaat verder na de foto

Boekpresentatie

De gasten voor de boekpresentatie van ‘Hebbus’ werden bij binnenkomst  verwelkomt door een groepje muzikale kinderen. Zij gaven een klassiek gitaaroptreden als opwarmertje voor de boekpresentatie van Joke Eikenaar. “Dit is de mooiste kringloopwinkel van Zwolle, dus het is heel leuk het hier te presenteren. Bovendien is een kringloopwinkel altijd leuk. Je vindt altijd mooie dingen” Joke is duidelijk enthousiast. Ook William Dogger, wethouder en portefeuillehouder van o.a. afval en milieu is blij met het boek. ” Het maakt kinderen nieuwsgierig naar de kringloop en duurzaamheid, en dat vinden we in Zwolle belangrijk. Op de vraag wat hij met zijn aangeboden exemplaar gaat doen is hij duidelijk. “Na het lezen geef ik het door aan de collegeleden zodat zij ook kennis hebben van dit boek. Daarna gaat het boek naar de kleinkinderen.” Een goed voorbeeld van duurzaamheid.

Na de presentatie en uitreiking las Joke ook nog een hoofdstuk voor uit haar nieuwste boek. Dit tot groot genoegen van de aanwezigen.

Joke Eikenaar had als kind een rijke fantasie en schreef toen al haar eigen verhalen. Sinds 1999 maakt ze professioneel illustraties voor verschillende lesboeken maar de liefde tot zelf schrijven bleef. Inmiddels heeft Joke al meerdere kinderboeken op haar naam staan waaronder ” Op zoek naar een begin” en ” Op zoek naar de zeekip.”

Tekst gaat verder na de foto

Boek bestellen

Het boek is online te bestellen bij de bekende winkels maar kan ook worden besteld bij een lokale boekhandel in de buurt.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren