Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘HEB LIEF’ vlaggen wapperen op de Peperbus

Zwolle – Op Koningsdag wapperden op de Peperbus natuurlijk de Nederlandse vlag en de oranje vlag. Maar sinds vandaag is de hoogste  kerktoren van Zwolle voorzien van twee ‘Heb Lief ‘vlaggen. Deze vlaggen zijn een idee van de Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis en zijn inmiddels over de hele wereld te zien.

Wat begon met een simpel spandoel met de tekst ‘HEB LIEF’ op het atelier van Ronald A. Westerhuis, groeide uit tot een gedeelde uiting. Her en der hingen ondernemers banners op en liet Westerhuis posters drukken die mensen op hun raam plakken. Westerhuis wil met de uiting zoveel mogelijk mensen inspireren.  “In een tijd dat we elkaar niet fysiek ontmoeten, zijn aandacht, liefde en respect essentieel.”

Iedereen kan meedoen met de actie. Deel de tekst “HEB LIEF” met een zelfopgenomen filmpje en stuur deze in op ikheblief@gmail.com. Een selfie vanaf de Peperbus zit er op dit moment nog niet in. De toren is tot nader order gesloten in verband met de corona-crisis.

Maar inmiddels komen er filmpjes van over de hele wereld binnen waarop mensen zichzelf filmen en daarbij de woorden ‘heb lief’ uitspreken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button