Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Harm Wolters en De Italianen op de koffie met Burendag

Gratis Zwolse muzikanten op Burendag

Zwolle – Harm Wolters voor de koffie of De Italianen aan de familietafel! Het kon allemaal tijdens Burendag 2022 in Zwolle. Zwolse buurten konden, via het BuurtCultuurfonds, dat vijf jaar bestaat, een artiest bestellen. En dat werd veelvuldig gedaan. En zo kwam het dus dat er op de Dierenweide aan de Hogenkampsweg genoten werd van het Nederlandse lied van Harm Wolters. De Kamperpoort bleek fan van Italiaanse serenades. De drie galante casanova’s uit Napoli veroverden de harten van de dames heren en kinderen op het plein vlak bij de Veemarkt.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto © RTV Focus
Harm Wolters – Foto © RTV Focus
Burendag De Italianen in de Kamperpoort Foto © RTV Focus Zwolle
Burendag De Italianen in de Kamperpoort Foto © RTV Focus Zwolle
Knuffelkonijntjes – Foto © RTV Focus

BuurtCultuurfonds lanceerde cultuur-bezorgd.nl

Speciaal voor het 5-jarig bestaan van het BuurtCultuurfonds werd cultuur-bezorgd.nl gelanceerd. Zwollenaren konden acts bestellen, die tijdens Burendag (24 september) bezorgd werden door zogenaamde cultuurbezorgers. De menukaart bestond uit 12 Zwolse artiesten, die op twee verschillende plekken optraden. Dus Harm Wolters bij de koffie, Hiigo voor de lunch of Henk en Mick als dessert.

5 jaar BuurtCultuurfonds

Het BuurtCultuurfonds stimuleert al 5 jaar mensen met een goed idee voor hun buurt. Een buitenbios voor de flat, een boekenruilmarkt op het plein, een concert in de straat, een toneelstuk over de buurt of ander waanzinnig plan? Het Buurtcultuurfonds ondersteunt door te adviseren en te financieren. Dus ook na Burendag kan jouw straat of buurt een culturele boost krijgen. Meer informatie over het BuurtCultuurfonds? Kijk op: Stadkamer.nl/buurtcultuurfonds.

Buurtcultuurfonds
Harm Wolters – Foto © RTV Focus
Foto © RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button